برنامه‌های دانشگاه جامع علمی کاربردی در جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۱ اعلام شد

دانشگاه

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کارهای نوین جوانان وندا:

در پی اعلام شعار سال ۱۴۰۱ توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین ، باتوجه به ماهیت و نوع فعالیت دانشگاه جامع علمی‌کاربردی؛ روابط عمومی دانشگاه جامع علمی‌کاربردی مصاحبه‌ای با دکتر حسین بلندی سرپرست این دانشگاه انجام داده‌ است.

مشروح مصاحبه به شرح ذیل می باشد:

سوال : در تحقق شعار امسال؛ دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه جامع علمی‌کاربردی چه نقشی ایفا می‌نمایند؟

دکتر بلندی : بدیهی است تحقق اهداف شعار سال جاری که توسط رهبر فرزانه انقلاب اعلام شد منوط به تعامل و همکاری همه نهادها و فعالان این عرصه برای گذار از اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش‌بنیان و در جهت نهادینه‌شدن آن است. دانشگاه‌ها محل اصلی تحقق فعالیت‌های تولید نیروی انسانی مورد نیاز بخشهای مختلف، دانش بنیان نمودن فرآیندها و فراهم نمودن زمینه های اشتغال آفرینی محسوب می‌شوند. در نظام آموزش عالی برای هر یک از زیر نظام‌ها، وظایف و ماموریت‌های پیش‌بینی شده که تحقق جامع و صحیح آن نیازمند تقسیم کار ملی است.

در این راستا دانشگاه جامع علمی‌کاربردی به عنوان مرجع و متولی آموزش‌های شغل محور و تاثیرگذار در توسعه اشتغال کشور، رسالت تربیت و توانمند‌سازی نیروی انسانی متخصص و ماهر مورد نیاز بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را برعهده دارد. در این دانشگاه ، عواملی از جمله به‌هنگام بودن آموزش‌ها، مرتبط بودن آموزش با نیاز روز دنیای کار، در نظر گرفتن نیازهای آینده بازار کار براساس تکنولوژی‌های پیش‌رو و با بهره‌مندی از آخرین مهارت‌ها و فنون، تاثیرگذار و نقش‌آفرین هستند.
این دانشگاه به دلیل هم‌راستایی و قرابت بسیار نزدیک ماموریت و رسالت خود با اهداف پیش رو و اتکا به سه خصیصه بنیادی، ساختار کارآفرینانه، برنامه درسی عملگرایانه (دروس با سهم ۶۰ درصد عملی و ۴۰ درصد تئوری) و مدرسان کارآفرین؛ پیشتازی در تحقق دانشگاه‌های نسل سوم و آموزش کارآفرینانه را برخورد تکلیف نموده است.
دانشگاه جامع علمی‌کاربردی با طراحی و تدوین برنامه راهبردی و برخورداری از مزیت‌هایی از جمله گستره فعالیت در سطح کشور (۳۱ استان، بیش از ۵۷۰ مرکز آموزش علمی کاربردی) و تنوع برنامه‌های درسی مهارت‌محور و فناورانه(بالغ بر ۹۰۰ عنوان برنامه درسی در دوره‌های مقطع‌دار و ۹۵۰ عنوان دوره کوتاه‌مدت و ترویجی) وجود شبکه آموزشی وسیع (بیش از ۲۲۰ هزار دانشجو و ۳۵ هزار مدرس) نقشه راه خود را با مورد نظر قرار دادن، رصد و رفع نیازهای آموزشی بازار کار مدون و بستر قابل توجه و اثرگذاری برای تحقق تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی در کشور فراهم نموده است.

سوال: دانشگاه جامع علمی‌کاربردی در راستای تحقق شعار سال چه سیاست‌ها و برنامه‌هایی را دارد؟

دانشگاه جامع علمی‌کاربردی به منظور تحقق شعار امسال، برنامه‌ریزی لازم را با استفاده از تمامی پتاسیل‌های دانشگاه در سراسر کشور انجام داده و اقدامات عملیاتی خود را آغاز نموده است.
این دانشگاه براساس منویات مقام معظم رهبری، نسبت به بازبینی مأموریت‌های خود و برنامه‌ریزی ویژه فرآیندهای اجرایی متناسب با نقش نیروی انسانی در تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌محور اقدام نموده است. لذا این دانشگاه از دو منظر به شعار سال توجه دارد. از یک سو تلاش می‌نماید نقش خود را در تحقق شعار سال در چارچوب کارکردهای دانشگاه و با تربیت نیروی انسانی ماهر از طریق اجرای دوره‌های علمی‌کاربردی متناسب با نیاز کار و توام با فناوری‌های نوین روز محقق نماید و از سوی دیگر با سه رویکرد عمده توسعه فناوری، توسعه اشتغال‌آفرین و توسعه صلاحیت حرفه‌ای یاریگر دیگر نهادها و سازمان‌ها در تحقق توسعه متوازن و پایدار تربیت نیروی انسانی متخصص کارآمد و مورد نیاز بخش های مختلف کشور باشد.
دانشگاه جامع علمی‌کاربردی باتوجه به انعطاف پذیری خود و ارتباط با بازار کار و بخش خصوصی می‌تواند محور توسعه اشتغال‌آفرین در کشور باشد لذا تلاش می‌نماید پیشران این حرکت در آموزش عالی بوده و برای اشتغال همه دانش‌آموختگان آموزش عالی کشور برنامه ریزی نماید.
تقویت و توسعه دوره های مهارتی آموزش عالی در مناطق مختلف کشور متناسب با مزیت های منطقه‌ای و کارآمدسازی و توانمندسازی دانش آموختگان در راستای کارآفرینی و ورود به بازار کار و رفع نیازهای بومی و ملی ، مهم‌ترین سیاست دانشگاه جامع علمی کاربردی طی سال ۱۴۰۱ است و برای دستیابی به آن اقدامات عملی متعدد شامل: توسعه روش‌های شناسایی نیازهای آموزشی بازار کار و تبدیل آن به آموزش‌های بلندمدت و تکمیلی بین سطوح تحصیلی، تبیین نقش این دانشگاه در توانمندسازی افراد برای دستیابی به اشتغال پایدار مولد به ویژه در گروه‌های زنان سرپرست خانوار، مشمولان وظیفه عمومی و …، طراحی و اجرای آموزش‌های اشتغال‌آفرین و کم سرمایه‌بر و مشاغل نوظهور متناسب با بخش‌های مختلف و بازارهای جهانی، توانمندسازی مهارتی خروجی‌ سایر زیرنظام های آموزش عالی، برنامه‌ریزی برای تبدیل دانشگاه به قطب تربیت تکنسین در منطقه و راهبری و توانمندسازی مراکز رشد و نوآوری و ارائه خدمات لازم در فرآیند تبدیل ایده به محصول را پیش بینی نموده و فرمایشات رهبر معظم انقلاب را سرلوحه کار خود قرار داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *