دهقانی فیروزآبادی:دانشجویان دکتری می توانند با شرکت و  محصول دانش‌بنیان دفاع و فارغ التحصیل شوند

دهقانی

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ظرفیت های دانشگاه آزاد در حوزه نوآوری و فناوری گفت: دانشگاه آزاد اسلامی، تنها دانشگاهی است که به دانشجوی دکتری اجازه می‌دهد با شرکت و محصول دانش بنیان خود دفاع کند.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ظرفیت های دانشگاه آزاد در حوزه نوآوری و فناوری گفت: دانشگاه آزاد اسلامی، تنها دانشگاهی است که به دانشجوی دکتری اجازه می‌دهد با شرکت و محصول دانش بنیان خود دفاع کند.
دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در برنامه زنده اینستاگرامی با موضوع اشتغال هم‌زمان با تحصیل که به دفاع از ظرفیت ها و توانمندی های دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت واظهار داشت: دانشگاه آزاد ۱۲۷ هزار قلم تجهیزات آزمایشگاهی و ۲۰ میلیون متر مربع فضای سرپوشیده دارد،  همچنین  کارگاه‌ها و تجهیزاتی در دانشگاه آزاد وجود دارد که در دانشگاه‌های تراز اول کشور پیدا نمی‌شود.

آئین نامه سراهای نوآوری و دانشجوی فناور

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تدوین چهار یا پنج آئین نامه مهم در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آئین نامه سراهای نوآوری،  دانشجوی فناور، استاد فناور و کارآفرین، ارتباط دانشگاه و صنعت و … از راهکارهای حضور دانشجویان و اساتید برای توسعه کارآفرینی و توسعه شرکت های دانش بنیان و فناور است.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به این که برخی واحدهای دانشگاه آزاد تجهیزاتی دارند که دانشجویان برای استفاده از آن‌ها در دانشگاه دولتی باید چند ماه در نوبت باشند، گفت: دانشگاه آزاد استادانی دارد که بیرون از دانشگاه هم شاغل هستند. استادان دولتی همیشه دانشمند و پژوهشگر بوده‌اند که تمایل داشتند ارتباط با صنعت داشته باشند؛ اما استادان دانشگاه آزاد معمولا کارگاه و کارخانه خود را دارند و بعد خواسته‌اند که عضو هیئت علمی باشند.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد با تصریح بر این که دانشجویان معمولا دانشگاه و رشته خود را بر اساس رتبه‌شان انتخاب می‌کنند، یادآور شد: اما اولویت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب رشته مورد علاقه‌شان است. دانشجویان دانشگاه آزاد با علاقه رشته خود را انتخاب می‌کنند و چون دانشگاه هزینه دارد، ارزش آن را می‌دانند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: هزینه کارشناسی در دانشگاه آزاد اسلامی ۱۵ میلیون تومان است در حالی که هزینه آزاد کردن مدرک در دانشگاه دولتی ۶۰ میلیون تومان است. این موضوع نشان می‌دهد که هزینه در دانشگاه آزاد به صرفه‌تر است. جنس دانشجویان دانشگاه آزاد کسب و کاری است و معمولا مدرک را برای شغل می‌خواهند.

دانشگاه آزاد لیگ دست دوم نیست

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد لیگ دست دوم نیست، دانشگاه آزاد دارای زیرساخت بی‌نظیر در کشور، غرب آسیا و خاورمیانه است و همه باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

فیروزآبادی با تاکید بر این که دانشجویان دانشگاه آزاد هدف دارند، افزود: یکی از مزایای دانشگاه آزاد گستردگی در سطح کشور است، به طوری که دانشگاه آزاد در ۲۶۷ نقطه کشور، واحد فعال دارد.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد درباره دیگر مزایای این دانشگاه گفت: هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، مردم هستند. مردم به دانشگاه آزاد شهر خودشان علاقه دارند. به همین دلیل، اجازه تعطیلی دانشگاه آزاد را نمی‌دهند چون معتقدند دانشگاه شهر را رونق می‌دهد.

وی در ادامه افزود: ویژگی مثبت دیگر برای دانشگاه آزاد این است که  نسبت به دانشگاه دولتی چابک‌تر است. دانشگاه آزاد ویژه و خاص است و اگر تغییر نگاه پیدا کند در دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم بسیار موفق خواهد بود.

دهقانی با بیان این که استادان دانشگاه آزاد بسیار توانمند هستند، گفت: من در ابتدای ورود به دانشگاه آزاد قصد داشتم مدیران خود را از بیرون بیاورم؛ اما وقتی با استادان دانشگاه آزاد آشنا شدم، متوجه شدم که این استادان بسیار توانمند هستند و هم‌اکنون تنها سه یا چهار نفر از همکاران خارج از دانشگاه آزاد بوده‌اند.

چرا دانشجویان با مراکز رشد و سراهای نوآوری آشنا نیستند
معاون فناوری دانشگاه آزاد با اشاره به این که آیین‌نامه‌های بسیاری در این دانشگاه وجود دارد که دانشجویان می‌توانند از ظرفیت‌های آن استفاده کنند، افزود: از جمله این آیین‌نامه‌ها می‌توان به آیین‌نامه سراهای نوآوری و بازار فناوری، آیین‌نامه هیئت علمی فناور که به استاد اجازه می‌دهد استادکاری انجام دهد، آیین‌نامه دانشجوی فناور که از فعالیت‌های فناورانه دانشجویان حمایت می‌کند؛ اشاره کرد. چرا دانشجویان با مراکز رشد و سراهای نوآوری کمتر آشنا نیستند؟

وی در ادامه خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد تنها دانشگاهی است که به دانشجوی دکتری خود اجازه می‌دهد با محصول دانش بنیان خود دفاع کند و منظور از محصول، فقط محصول ملموس نیست، ممکن است دانشجویی یک راهکار ارائه دهد.

دهقانی تصریح کرد: آیین‌نامه چهارم از قراردادهای ارتباط با صنعت حمایت می‌کند و آیین‌نامه دیگر درباره در اختیار گذاشتن دانشگاه به شرکت‌ها و تیم‌هایی است که می‌خواهند فعالیت فناورانه داشته باشند. به این معنا که دانشگاه تجهیزات خود را در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهد.
معاون فناوری دانشگاه آزاد تاکید کرد: متاسفانه دانشجویان در جریان نیستند که سرای نوآوری چیست؟ آیین‌نامه‌های حمایتی چه هستند؟ در حالی که اگر دانشجویان و استادان از مسئولان دانشگاه مطالبه کنند، این اتفاق می‌افتد.

دانشگاه آزاد یکهزار شرکت را گرد هم آورده است
وی خاطرنشان کرد: امسال به مناسب چهلمین سالگرد دانشگاه به دنبال این هستیم که استادان، دانشجویان و مسئولان دانشگاه همه واحدها بتواند با هم آشنا شوند. برنامه‌ این است که هزار زیر ساخت دانشگاه، هزار شرکت دانشگاه و هزار ایده با هم ملاقات کنند. این ملاقات، فرصت‌های پیش‌رو را به دانشجویان نشان می‌دهد و موجب ایجاد خودباوری در دانشجویان می‌شود.
دهقانی با بیان این که اینوتکس دو هفته گذشته با حضور 400 استارتآپ و شرکت برگزار شد و این قابل مقایسه با رویداد دانشگاه آزاد نیست، گفت: دانشگاه آزاد یکهزار شرکت را گرد هم آورده است. به همین دلیل، رسانه‌ها مجبورند عظمت دانشگاه آزاد را نشان دهند.
معاون فناوری دانشگاه آزاد با اشاره به این که 1200 میلیارد تومان تفاهم‌نامه از سوی دانشگاه آزاد بسته شده و دانشجویان باید از این فرصت استفاده کنند، یادآور شد: هزار میلیارد تومان ظرفیت برای سرمایه گذاری وجود دارد. از طرف دیگر، برنامه میدون در نمایشگاه عصر امید مستقر است، آدمهای توسعه کسب و کاری حضور دارند، استارتآپ‌ها حضور دارند، همه این موارد فرصت است.
وی تصریح کرد: معاونت فناوری دانشگاه بعد از رویداد، پیگیر خواهد بود. دکتر طهرانچی معتقد است که هشتم خرداد، روز ارزیابی مدیران واحدهاست که چقدر پای کسب و کار دانشجویان ایستاده‌اند. از دانشجویان می‌خواهم به نمایشگاه بیایند و از فرصت‌های آن استفاده کنند. آیین‌نامه‌ها هم در سایت معاونت فناوری هستند و دانشجویان می‌توانند مطالعه کنند.
دهقانی با تاکید بر این که ایده بسیار مهم است چون ایده تیم دارد و در 600 برنامه ایده‌آرایی شده است، افزود: ما به دنبال درآمد غیرشهریه‌ای نیستیم؛ اما به شرکت‌ها اهمیت می‌دهیم چون دانشگاه به دنبال این است که فضای کسب و کار ایجاد کند. قصد داریم به دانشجویان بگوییم چگونه در حالی که دانشجو هستند، شاغل باشند؟

دانشجویی که کار کند بیکار نمی ماند
معاون فناوری دانشگاه آزاد ادامه داد: دانشجویی موفق است که درس بخواند و پس از آن هم کار کند. دانشگاه آزاد می‌خواهد فضایی فراهم کند دانشجویانش بتوانند از شرکت‌های مستقر در دانشگاه استفاده کنند. برخی دانشگاه‌های دنیا چند برابر دانشگاه‌های مطرح مانند اِم آی تی شهریه دریافت می‌کنند؛ اما دانشجویان برای آن‌ها سر و دست می‌شکنند، چون تضمین شغلی دارند.
وی خاطرنشان کرد: محال است کسی در دوران دانشجویی، چند سال درگیر شغل شود و پس فارغ‌التحصیلی بیکار بماند. اگر دانشگاه آزاد بتواند کار را وارد دانشگاه کند، موفق خواهد شد.
دهقانی در پایان اظهار کرد: قرارِ ساخت برنامه‌ای تحت عنوان همکار با صداوسیما را داریم که شرکت‌های دانشگاه آزاد معرفی شوند. امسال برای دانشگاه آزاد اسلامی، سال رسانه است.

روح الله دهقانی فیروزآبادی به مناسبت چهلمین سالگرد دانشگاه آزاد اسلامی و برگزاری نمایشگاه و رویداد ملی عصر امید افزود: دانشگاه آزاد بیش از ۳۰ هزار هیات علمی آشنا به فناوری و کسب و کار به اضافه یک میلیون نفر دانشجوی فعال در دانشگاه دارد. این دانشگاه  برخاسته از نیاز مردم است.

وی هدف از برگزاری رویداد ملی عصر امید را آشنا کردن مردم با ظرفیت های دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد اشتغال و حل مسایل کشور عنوان کرد.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی از آمادگی این دانشگاه برای همکاری با  شرکت های دانش بنیان، فناور، صاحبان ایده، دانشگاههای دولتی و پارک های علم و فناوری خبر داد و افزود: فعالان حوزه دانش بنیان همچنین می توانند از امکانات دانشگاه آزاد بازدید کنند؛ چرا که این دانشگاه از توان و ظرفیت های مناسبی برخوردار است.

دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد:تاکنون ۵۰ هزار مترمربع از بهترین ساختمان های دانشگاه آزاد در مرکز تهران با کمک و همیاری معاونت علمی ریاست جمهوری در اختیار کسب و کار و شرکت های فناور قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه به دنبال شرکت داری نیست به دنبال توسعه کسب و کارهای دانش بنیان و فناور برای دانشجویان و اساتید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *