استرس ناشی از کار ممکن است خطر ریتم نامنظم قلب را افزایش دهد
استرس ناشی از کار ممکن است خطر ریتم نامنظم قلب را افزایش دهد
استرس کاری ناشی از فشار شغلی و عدم توازن بین تلاشهای انجامشده و پاداشهای دریافتی ممکن است خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد، طبق پژوهشی جدید که امروز در مجله Journal of the American Heart Association منتشر شده است. این مجله دسترسی آزاد و مورد داوری همتایان دارد و توسط انجمن قلب آمریکا منتشر میشود.
فیبریلاسیون دهلیزی، که به اختصار AFib یا AF نیز نامیده میشود، رایجترین نوع آریتمی قلبی است – به معنای ضربان نامنظم قلب. این عارضه میتواند منجر به سکته مغزی، نارسایی قلبی یا دیگر مشکلات قلبی و عروقی شود. بر اساس آمار انجمن قلب آمریکا برای سال 2024، انتظار میرود که تا سال 2030 بیش از 12 میلیون نفر در ایالات متحده به AFib مبتلا شوند.
پژوهشهای قبلی فشار شغلی بالا و عدم توازن تلاش-پاداش در محیط کار را با افزایش خطر بیماریهای عروق کرونر قلب مرتبط دانسته بودند. این پژوهش جدید نخستین تحقیقی است که به بررسی تأثیر هر دو عامل استرس روانی-اجتماعی در محیط کار بر فیبریلاسیون دهلیزی میپردازد. دکتر خاویر ترودل، اپیدمیولوژیست شغلی و قلب و عروق و استاد دانشگاه لاوال در کبک، کانادا، و نویسنده اصلی این تحقیق میگوید:
«مطالعه ما نشان میدهد که عوامل استرسزای مرتبط با کار ممکن است عواملی مهم برای گنجاندن در استراتژیهای پیشگیری باشند. شناسایی و پرداختن به این عوامل در محیط کار ضروری است تا محیطهای کاری سالمتری ایجاد شود که برای هم افراد و هم سازمانها مفید باشد.»
ترودل و تیم او به بررسی تأثیر فشار شغلی پرداختهاند. فشار شغلی به محیط کاری اشاره دارد که در آن کارمندان با تقاضاهای بالای شغلی، مانند حجم کار زیاد و مهلتهای زمانی فشرده، مواجه هستند و کنترل کمی بر کار خود دارند.
یکی دیگر از عواملی که در این مطالعه بررسی شده، عدم توازن تلاش-پاداش است. این عامل هنگامی رخ میدهد که کارمندان تلاش زیادی برای کار خود انجام میدهند اما پاداشهای دریافتشده، مانند حقوق، قدردانی یا امنیت شغلی، به نظر ناکافی یا نابرابر میآیند.
پژوهشگران با بررسی دادههای پزشکی نزدیک به 6,000 نفر از کارمندان اداری در کانادا و 18 سال دادههای پیگیری دریافتند که:
- کارمندانی که فشار شغلی بالا را گزارش دادهاند، 83٪ بیشتر در معرض خطر ابتلا به AFib بودند.
- کسانی که عدم توازن تلاش-پاداش را تجربه کردهاند، 44٪ بیشتر در معرض خطر بودند.
- ترکیب فشار شغلی بالا و عدم توازن تلاش-پاداش با افزایش 97٪ خطر ابتلا به AFib همراه بود.
ترودل میگوید: «اثرگذاری مداخلات در محیط کار برای کاهش عوامل استرسزا که ممکن است خطر AFib را کاهش دهند، باید در تحقیقات آینده بررسی شود.»
دیدگاهتان را بنویسید