بررسی جامع سازمان جهانی بهداشت تأثیر تلفن همراه بر سرطان و باروری را رد میکند
بررسی جامع سازمان جهانی بهداشت تأثیر تلفنهای همراه بر سرطان و باروری را رد میکند
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
به نقل از ورج، محققان استرالیایی به سفارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) یک تحقیق جامع و گسترده را بر روی 63 مطالعه انجامشده بین سالهای 1994 تا 2022 در زمینه سرطانهای مغز و سر و گردن انجام دادند. این تحقیق بهطور خاص به تأثیر استفاده از تلفنهای همراه بر بروز سرطانهای سیستم عصبی مرکزی مانند تومورهای مغز، مننژها، غده هیپوفیز، گوش و همچنین تومورهای غده بزاقی پرداخت.
نتایج این بررسی که معتبرترین شواهد علمی در این حوزه را گردآوری کرده است، نشان میدهد هیچ ارتباط مستقیمی بین استفاده از تلفنهای همراه و افزایش خطر بروز سرطانهای مغزی یا سایر سرطانهای مرتبط با سر و گردن وجود ندارد. این تحقیق بهطور خاص تاکید کرد که حتی با افزایش شدید استفاده از تلفنهای همراه در دهههای اخیر، نرخ بروز تومورهای مغزی ثابت مانده و تغییر خاصی مشاهده نشده است.
تحلیل دقیقتر استفاده تلفن همراه و سرطان :
تحلیلهایی که به مدت زمان استفاده از تلفن همراه، تعداد تماسهای انجامشده و سایر معیارهای استفاده از موبایل پرداختند، هیچ ارتباطی با افزایش خطر ابتلا به سرطان نشان ندادند. به گفته کن کاریپیدیس، یکی از محققان اصلی این مطالعه، نتایج بهدستآمده به قدری قطعی و مطمئن هستند که شواهد قوی دال بر بیخطر بودن تلفنهای همراه از نظر ایجاد تومورهای مغزی ارائه میدهند.
بررسی تأثیر امواج رادیویی بر باروری:
علاوه بر بررسی ارتباط تلفنهای همراه و سرطان، مطالعه دیگری که به سفارش WHO انجام شد به بررسی اثرات احتمالی امواج رادیویی بر باروری مردان و زنان پرداخت. این مطالعه نشان داد که هیچ شواهدی مبنی بر اینکه استفاده از تلفن همراه میتواند باعث کاهش تعداد اسپرم در مردان شود، وجود ندارد. همچنین، در مورد تأثیر تلفن همراه بر باروری زنان، در برخی سناریوها مانند تأثیر بر وزن جنین هنگام تولد ارتباطهایی مشاهده شد، اما این ارتباطها زمانی رخ داد که میزان امواج رادیویی که بدن دریافت میکرد بسیار بالاتر از حد ایمنی و معمول بود.
این تحقیق، با تأیید دوباره این موضوع که استفاده معمولی از تلفنهای همراه در چارچوب استانداردهای ایمنی فعلی خطری برای سلامت انسان ندارد، توانسته به بسیاری از نگرانیها و ابهامات عمومی پاسخ دهد و از نظر علمی بهعنوان یک گام مهم در درک بهتر تأثیرات تکنولوژیهای بیسیم بر سلامت تلقی شود.
دیدگاهتان را بنویسید