اعتیاد به اینترنت بر رفتار و رشد نوجوانان تأثیر می گذارد
مطالعه جدیدی توسط محققان UCL نشان می دهد که نوجوانان مبتلا به اعتیاد به اینترنت دچار تغییراتی در مغز می شوند که می تواند منجر به رفتارها و تمایلات اعتیاد آور بیشتری شود.
این یافته ها که در PLOS Mental Health منتشر شده است، 12 مقاله شامل 237 جوان 10 تا 19 ساله با تشخیص رسمی اعتیاد به اینترنت بین سال های 2013 و 2023 را بررسی می کند.
اعتیاد به اینترنت به عنوان ناتوانی فرد در مقاومت در برابر میل به استفاده از اینترنت تعریف شده است که بر سلامت روانی و همچنین زندگی اجتماعی، تحصیلی و حرفه ای آنها تأثیر منفی می گذارد.
در این مطالعات از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) برای بررسی اتصال عملکردی (نحوه تعامل نواحی مغز با یکدیگر) شرکتکنندگان مبتلا به اعتیاد به اینترنت، چه در حین استراحت و چه در حال تکمیل یک کار، استفاده شد.
اثرات اعتیاد به اینترنت در سراسر شبکه های عصبی متعدد در مغز نوجوانان مشاهده شد. ترکیبی از افزایش و کاهش فعالیت در قسمتهایی از مغز که هنگام استراحت فعال میشوند (شبکه حالت پیشفرض) وجود داشت.
در همین حال، کاهش کلی در اتصال عملکردی در بخشهای مغز درگیر در تفکر فعال (شبکه کنترل اجرایی) وجود داشت.
مشخص شد که این تغییرات منجر به رفتارها و تمایلات اعتیاد آور در نوجوانان و همچنین تغییرات رفتاری مرتبط با توانایی فکری، هماهنگی فیزیکی، سلامت روان و رشد می شود.
نویسنده ارشد، دانشجوی کارشناسی ارشد، مکس چانگ (موسسه بهداشت کودکان UCL Great Ormond Street) گفت: “نوجوانی یک مرحله رشدی حیاتی است که در طی آن افراد تغییرات قابل توجهی را در زیست شناسی، شناخت و شخصیت خود تجربه می کنند. در نتیجه، مغز به ویژه در این زمان نسبت به تمایلات مربوط به اعتیاد به اینترنت، مانند استفاده اجباری از اینترنت، تمایل به استفاده از ماوس یا صفحه کلید و مصرف رسانه آسیب پذیر است.
“یافته های مطالعه ما نشان می دهد که این می تواند منجر به تغییرات رفتاری و رشدی بالقوه منفی شود که می تواند زندگی نوجوانان را تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان مثال، آنها ممکن است برای حفظ روابط و فعالیت های اجتماعی تلاش کنند، در مورد فعالیت آنلاین دروغ بگویند و غذا خوردن نامنظم و اختلال خواب را تجربه کنند. ”
با در دسترس بودن تلفن های هوشمند و لپ تاپ ها، اعتیاد به اینترنت یک مشکل رو به رشد در سراسر جهان است. تحقیقات قبلی نشان داده است که مردم در بریتانیا بیش از 24 ساعت در هفته را به صورت آنلاین سپری می کنند و بیش از نیمی از آنهایی که مورد بررسی قرار گرفتند، خود گزارش دادند که به اینترنت معتاد هستند.
در همین حال، آفکام دریافت که از 50 میلیون کاربر اینترنت در بریتانیا، بیش از 60 درصد گفتند که استفاده از اینترنت آنها تأثیر منفی بر زندگی آنها دارد – مانند دیر رسیدن یا بی توجهی به کارهای خانه.
نویسنده ارشد، ایرنه لی (موسسه بهداشت کودکان UCL Great Ormond Street)، گفت: “شکی نیست که اینترنت مزایای خاصی دارد. با این حال، زمانی که شروع به تأثیرگذاری بر زندگی روزمره ما می کند، یک مشکل است.
ما به جوانان توصیه می کنیم محدودیت های زمانی معقولی را برای استفاده روزانه خود از اینترنت اعمال کنند و اطمینان حاصل کنند که از پیامدهای روانی و اجتماعی گذراندن زمان بیش از حد آنلاین آگاه هستند.
آقای چانگ افزود: «امیدواریم یافتههای ما نشان دهد که چگونه اعتیاد به اینترنت ارتباط بین شبکههای مغزی را در نوجوانی تغییر میدهد و به پزشکان اجازه میدهد تا شروع اعتیاد به اینترنت را به طور مؤثرتری غربالگری و درمان کنند.
پزشکان می توانند به طور بالقوه درمانی را برای هدف قرار دادن مناطق خاصی از مغز تجویز کنند یا روان درمانی یا خانواده درمانی را با هدف قرار دادن علائم کلیدی اعتیاد به اینترنت پیشنهاد کنند.
نکته مهم این است که آموزش والدین در مورد اعتیاد به اینترنت یکی دیگر از راه های احتمالی پیشگیری از دیدگاه بهداشت عمومی است. والدینی که از علائم اولیه و شروع اعتیاد به اینترنت آگاه هستند، به طور موثرتری با زمان نمایش، تکانشگری و به حداقل رساندن عوامل خطر مرتبط با اعتیاد به اینترنت برخورد خواهند کرد. ”
محدودیت های مطالعه
تحقیقات در مورد استفاده از اسکنهای fMRI برای بررسی اعتیاد به اینترنت در حال حاضر محدود است و مطالعات نمونههای کوچکی از نوجوانان داشتند. آنها همچنین عمدتاً از کشورهای آسیایی بودند. مطالعات تحقیقاتی آینده باید نتایج حاصل از نمونههای غربی را با هم مقایسه کنند تا بینش بیشتری در مورد مداخله درمانی ارائه شود.
دیدگاهتان را بنویسید