افزایش مهاجرت پرستاران ایرانی: چالشهای معیشتی و کمبود نیروی انسانی
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
پرستاران، به عنوان پیشقراولان نظام سلامت و اولین گروه درمانی در خط مقدم بیماران، نقش حیاتی و تأثیرگذاری در تامین سلامت جامعه دارند. با این حال، مشکلات معیشتی و صنفی، از جمله کمبود پرستار، فشارهای طاقتفرسا، معوقات زیاد و تفاوت پرداختیها، اعتراضهای گستردهای را در پی داشته است. به گفته محمد میرزابیگی، رئیس کل سابق سازمان نظام پرستاری، روزانه ۵ تا ۶ پرستار و بر اساس آمار محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، سالانه ۲۵۰۰ پرستار کشور را ترک میکنند.
آمار مهاجرت پرستاران به ویژه در سالهای اخیر رو به افزایش است. احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، اعلام کرد که از سال 1400 تا 1402، میانگین مهاجرت پرستاران دو برابر شده است و این روند نگرانکننده است. به گفته وی، ۲۰ درصد ظرفیت آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی و دانشکدههای پرستاری سالانه به دنبال مهاجرت هستند.
آلمان و دانمارک به عنوان مقصدهای اصلی پرستاران ایرانی شناخته میشوند. این کشورها با تسهیل شرایط مهاجرت و کاهش سطح مدرک زبان و درخواستهای اولیه، تلاش میکنند تا پرستاران ایرانی را جذب کنند. نجاتیان تأکید کرد که دولت باید از انکار وضعیت مهاجرت خارج شده و به صورت فعال به ساماندهی و تسهیل شرایط بپردازد تا پرستاران بتوانند با شرایط مناسب به کشور برگردند یا در کشورهای مقصد مشغول به کار شوند.
دیدگاهتان را بنویسید