افشین: قانون جهش تولید دانشبنیان را با قدرت اجرا میکنیم
مرداد ۳۰, ۱۴۰۳
ارسال شده توسط زینب خدابخشی
163 بازدید
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
معاون علمی رئیسجمهور با تأکید بر اجرای کامل قانون جهش تولید دانشبنیان گفت که برای تحقق این قانون موانعی نظیر گمرک، صادرات و ارز وجود دارد که این موانع را با تشکیل کارگروه حل میکند.
دومین رویداد مجمع شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور ، عصر امروز با حضور معاون علمی ریاست جمهوری، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و برخی مسئولان مربوطه برگزار شد.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، در این مراسم گفت: ورودی اکوسیستم را سه عنصر زیرساخت نیروی انسانی و تامین مالی میبینم. باید تسهیلگری و رفع موانع کنیم تا خروجی به دست آید.وی افزود: تأمین مالی ما با صندوق نوآوری و شکوفایی است که ذیل صندوقهای خصوصی تشکیل میشود.
شاخصها نشان میدهد در نیروی انسانی و تأمین مالی نیاز به تقویت داریم. افشین عنوان کرد: در این اکوسیستم افزایش دهبرابری بودجه معاونت علمی صفر است زیرا تعداد شرکت دانشبنیان ۱۰ هزار است و باید منابع جدید خلق شود که قانون جهش یکی از راههای منابع است.وی اظهار کرد: در اعتبار مالیاتی سال گذشته نزدیک ۴ و ۲۰۰ میلیارد تومان تأییدیه دادیم و حدود ۱ ونیم استفاده شد.
عملکرد دانشگاهها در ماده ۱۳ پایین دارد هم تفاهمنامه هم قرارداد را میپذیریم.افشین عنوان کرد: تفاهمنامه دانشگاه و شرکت دانشبنیان برای تحقیق و توسعه را میپذیریم چون شرکت خیالش راحت شود تأییدیه بگیرد.
ما هم به سرعت بررسی میکنیم و بارهای اول را برای اعتماد بیشتر با دید بازتر میبینیم.معاون علمی در ادامه گفت: سال گذشته در قسمت دانشبنیان شرکتهای نوپا، یک و نیم همت معافیت مالیاتی داشتیم و کل معاف مالیاتی با اعتبار مالیاتی حدود ۳ همت بود که این عدد از کل تقریبا صفر است.وی افزود: ۲درصد مالیات کل کشور اکوسیستم ما را فعلا راه میاندازد. با جلسهای که داشتیم، توان صندوق نوآوری قرار شد در راستای توسعه و تحقیق قرار بگیرد.
تسهیلات نیز در این راستا قرار شد کاملا شفاف باشد.افشین اظهار کرد: یک تیم در معاونت تشکیل دادیم تا تأمین مالیهای جدید را ببینند و برای نیروی انسانی نیز که افت پیدا کردیم باید با دانشگاهها برنامه دهیم.
وی عنوان کرد: اصلاح قانون سخت است و بهتر است فعلا دست به این قانون جهش نزنیم. آییننامههای این قانون سال گذشته تکمیل شده و باید اجازه دهیم سه یا چهار سال اجرا و ایرادات آن مشخص شود و هدفمند به سمت اصلاح ببریم مگر مادهواحده بخواهد. ۸۰درصد این قانون قابلیت اجرا دارد و ممکن است ۲۰درصد آن اشکال داشته باشد.افشین افزود: برای تحقق این قانون موانعی نظیر گمرک، صادرات و ارز وجود دارد که میتوانیم در معاونت با یک کارگروه گرهها را حل کنیم.
وی عنوان کرد: در مورد تحقیق و توسعه، سهم ما کلا پایین است. بخش خصوصی ما هم نقش کمتری دارد. کشورهای پیشرفته شاخص تحقیق و توسعه حدود ۲.۶ است و در ایران بخش خصوصی ۰.۳ است.
افشین تأکید کرد: باید مفهوم تحقیق و توسعه را روشن کنیم و اینجا نقش دانشگاه مشخص میشود. وی افزود: معاونت تضمین میکند این معاف مالیاتی را بگیرد و ما به عنوان وکیل پیگیر هستیم بهخاطر این در ماده ۱۳ تفاهمنامه را هم قبول میکنیم.
در تحقیق و توسعه دنبال ایجاد نوآوری در صنعت هستیم
همچنین در این مراسم مهدی الیاسی، معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی، در معرفی برنامه ارتقای شدت تحقیق و توسعه در کشور گفت: حدود ۲۰۰ شرکت در این رویداد حضور دارند. در تحقیق و توسعه دنبال ایجاد نوآوری در صنعت هستیم.وی افزود: مسئله اصلی در شاخصهای اقتصاد دانشبنیان به شدت تحقیق و توسعه و میزان سرمایه گذاری خطر پذیر کشورها وابسته است.
الیاسی گفت: در این بخش اوضاع مناسب نداریم. در قانون جهش دانشبنیان برای این شاخصها ابزارهای خوبی پیشبینی شده و بر اساس ماده ۱۱ و ۱۲ این شبکه را ایجاد کردیم.وی عنوان کرد: باعث شد به فکر شبکه از منتخبین ۱۰ هزار شبکه تحقیق و توسعه و بنگاههای صنعتی بزرگ که واحد تحقیق و توسعه دارند و دانشگاهها با کمک معاونت و صندوق این شبکه را شکل دهیم.
الیاسی اظهار کرد: ما بنگاه محوری در زیست بوم اقتصاد دانشبنیان احتیاج داریم هدف شبکه تحقیق و توسعه، تشکیل این بنگاه است. دولت باید فقط حامی و تنظیمگر باشد.وی افزود: ما در این شبکه دنبال این هستیم تکامل ظرفیت شرکتها در تحقیق و توسعه بالابرود. در واقع هدف ما این است با کمک این شبکه، سهم بخش تجاری از شدت تحقیق و توسعه از ۰.۳ به .۰۵ درصد تا پایان برنامه هفتم برسد.
دیدگاهتان را بنویسید