انرژی هستهای ابزاری برای مقابله با اتلاف غذا
مرداد ۲۱, ۱۴۰۳
ارسال شده توسط زینب خدابخشی
399 بازدید
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
سالانه 30 درصد محصولات کشاورزی کشور به ضایعات تبدیل میشود» اینها را رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خیام نگویی میگوید.
از 130 میلیون تن محصولات کشاورزی تولیدی، حدود 39 میلیون تن به سر سفره مردم نمیرسد که میتوانست غذای 27 میلیون نفر باشد.تنها در سال گذشته کمباینهای فرسوده که حدود 6 درصد پرتی دارند 900 هزار تن گندم را از چرخه مصرف خارج کرده است.
ضریب مکانیزاسیون کشاورزی 2.6 و پایین تر از استاندارد جهانی است 300 هزار تراکتور فرسوده نیاز به نوسازی دارد. در زمینه قانون تجمیع زمینهای کشاورزی که ورود ادوات و ماشینآلات به زمینهای کشاورزی را تسهیل میکند 17 سال است اقدام جدی نشده است.
از سویی صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی هم کافی نیست و یا در مکان مناسبش نیست.
سالانه 18 میلیارد دلار برای واردات این محصولات ارز از کشور خارج میشود که با کاهش ضایعات در بسیاری از محصولات اساسی میتوان به خودکفایی رسید همچنین از هدررفت آب جلوگیری کرد.
کارشناس کشاورزی علی خواجوی میگوید که در تمام دنیا ضایعات کشاورزی وجود دارد و با وجود بیماریها، آفت، شرایط بد آب و هوایی راه فراری از هدر رفتن آنها نیست و باید به جای دغدغه برای تامین غذا به فکر کاهش جمعیت باشند چون زمین کشاورزی در دنیا محدود است.
در مقابل، معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی علیرضا مهاجر معتقد است که با یکپارچه کردن زمینهای زراعی و توسعه صنایع، سردخانهها و ناوگان ماشین آلات کشاورزی میزان ضایعات به حداقل میرسد و در مصرف آب هم صرفهجویی میشود.
حدود 30 میلیارد متر مکعب آب صرف آبیاری محصولی میشود که به غذا تبدیل نمیشود.اگر ضایعات به نصف کاهش یابد حداقل 9 میلیارد تومان صرفهجویی ارزی خواهد شد.
پژوهش سازمان خواروبار جهانی ملل متحد نشان میدهد که اصلاح بذرهای مقاوم به بیماری و استرسهای طبیعی تا 30 درصد در کاهش ضایعات و افزایش تولید نقش دارد همچنین استفاده از قابلیتهای انرژی هستهای مانند پرتو افکنی، ردیابی مصرف آب، تسهیل در اصلاح بذر سالانه 30 تا 40 میلیون تن غذا را در جهان از خطر نابودی حفظ میکند.
دیدگاهتان را بنویسید