برترین شرکتهای صادراتی دانشبنیان کشور معرفی شدند
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کارهای نوین جوانان وندا:
دومین گردهمایی باشگاه شرکتهای صادراتی دانشبنیان، صبح امروز با حمایت مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، کریدور صادرات و کریدور فناوری تا بازار برگزار شد که طی آن از شرکتهای برتر صادراتی تقدیر شد.
باشگاه شرکتهای صادراتی دانشبنیان با ماموریت ارتقای برند ملی در بازارهای بینالمللی در سال ۹۸ شروع به کار کرد. ایده ایجاد این باشگاه از آن جا شکل گرفت که بسیاری از شرکتهای دانشبنیان داخلی برای رقابت با دیگر شرکت های بینالمللی آماده می شدند، اما در عمل به میزان فروش خوبی دست پیدا نمیکردند. پس از بررسی و تحقیقات متعدد مشخص شد، برند ملی ایران در جهان نیاز به ارتقا دارد. تا جایی که اگر این برند و نام به جایگاه اصلی خود دست نیابد، فروش شرکتهای ایرانی توانمند ضربه جبران ناپذیری را متحمل میشود.
باشگاه شرکتهای صادراتی دانشبنیان در راستای همین هدف شکل گرفت و پس از آن شروع به پیگیری سه وظیفه ارزیابی، عارضه یابی و توانمندسازی کرد.
ارائه خدمت به شرکت ها متناسب با نیاز آن ها صورت میگیرد. از این رو ابتدا باید جایگاه شرکتها طی فرآیند ارزیابی مشخص شود. از آن جا که ارزیابی شرکتها با هدف توانمدسازی صادراتی آنها انجام میشود، معیارهای ارزیابی نیز باید با همین هدف تعیین شود. پس از شروع فاز مطالعاتی و مشاوره با نخبگان این حوزه معیارهای ارزیابی صادراتی، ساخت ایران بودن، برخورداری از تیم متخصصهای تک بودن، توان تولید انبوه، اخذ مجوزهای لازم کیفیت عملکردی، سابقه فروش داخلی، سابقه صادراتی، برخورداری از محصول دارای کیفیت مطلوب از نظر طراحی صنعتی، رفتار حرفه ای در تعاملات بینالمللی، برخورداری از وب سایت مطلوب به زبان انگلیسی، قابلیت رقابت از نظر قیمت، ظرفیت ارائه خدمات پس از فروش بینالمللی و برخورداری از تاییدیهها و استانداردهای بینالمللی تعیین شد.
پس از بررسی معیارهای ارزیابی، بنا بر وزن هریک از شاخص ها، امتیازی برای شرکت تعیین میشود. مجموع امتیازات شرکت به همراه میزان فروش در بازار بینالملل سطح آن شرکت را در مقایسه با دیگر شرکتها مشخص میکند. در باشگاه شرکتهای صادراتی دانشبنیان (IHTECC) پنج سطح زیر برای شرکتها وجود دارد:
شرکتهای مستعد
شرکتهای دو ستاره
شرکتهای سه ستاره
شرکتهای چهارستاره
شرکتهای پنج ستاره
شروط احراز هر سطح در جدول زیر مشخص شده است:
در سال ۱۴۰۱ تعداد هزار و ۳۰۰ شرکت ارزیابی فنی شدند که از این میان ۹۵۷ شرکت با ارزیابی کامل ستارههای صادراتی خود را دریافت کردند. با تعیین ستارههای صادراتی هر شرکت نسبت به جایگاه و پتانسیل خود برای صادرات آگاه شده و می تواند درصدد رفع مشکلات خود برآید و برای ارتقا به سطوح بالاتر تلاش کند.
برای عارضه یابی شرکت های عضو باشگاه شرکتهای صادراتی دانشبنیان(آی اچ تک) نیز برنامهای تدارک دیده است. باشگاه با ارائه گزارش عارضهیابی به شرکتها، نقش چشم بینای آنها در مسیر صادرات را ایفا می کند.
مراحل ارزیابی و عارضهیابی در دیگر مراکز با هزینههای هنگفت انجام میشود، این در حالی است که باشگاه شرکتهای صادراتی دانشبنیان این فرآیند را به صورت کاملا رایگان برای شرکتهای دانشبنیان انجام میدهد.
توانمندسازی شرکتهای صادراتی دانشبنیان
پس از ارزیابی و شناخت عارضههای شرکتهای دانشبنیان، نوبت به توانمندسازی آنان با رفع مشکلات و کمبودها میرسد. برخی مشکلات شرکتها بنیادی هستند و نیاز به اصلاح ساختاری دارند. برخی دیگر مثل دریافت مجوز و استانداردهای بینالمللی با حمایت های مالی شرکتها رفع می شوند. در گام بعدی جایگاه شرکت در یک سطح خوب تثبیت میشود و پس از آن نیاز به ارتقای جایگاه آنها ایجاد می شود. در تمام این مراحل باشگاه شرکتهای صادراتی دانشبنیان حامی شرکتهاست.همچنین این مرکز با برنامههای متعدد سعی در تسهیل روند توانمندسازی و رشد شرکتها دارد. این برنامهها نشان دهندهی رویکرد فعالانه ی باشگاه در رشد و توسعه بازار جهانی شرکتهای دانشبنیان صادراتی دارد. این برنامهها شامل موارد زیر می شود:
ایجاد و ساماندهی دفاتر صادراتی در کشورهای هدف
تشکیل کنسرسیوم های تخصصی صادرات ایجاد برند مشترک
کمک به تامین مالی شرکتها در مسیر صادرات توسعه بازار خدمات تخصصی
ایجاد سبد محصول صادراتی
در حاشیه این گردهمایی از ۱۱ شرکت ۵ ستاره و ۱۰۰ شرکت ۴ ستاره و شرکتهای برتر صادراتی تقدیر به عمل آمد.
اسامی شرکتهای پنج ستاره به شرح زیر است:
مهندسی و ساخت توربین مپنا-توگا در حوزه ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته
توسعه صنایع نفت و گاز سرو در حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی
تولیدی صنعتی پکا شیمی در حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی
تولیدی آمیزههای پلیمری ابهر زنجان در حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی
نانو فناوران داروئی الوند در حوزه دارو و فرآوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمان
پویا پلیمر تهران در حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی
ایران ترانسفو در حوزه برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستمهای خودکار
ترانسفورماتور توزیع در حوزه برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستمهای خودکار تحقیقاتی و تولیدی
سینا ژن در حوزه دارو و فرآوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمان
آریوژن فارمد در حوزه دارو و فرآوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمان
پارت گوالدر حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی
دیدگاهتان را بنویسید