تأثیر مدتزمان خواب شبانه و چرت روزانه بر اختلال شناختی خفیف در سالمندان
تأثیر مدتزمان خواب شبانه و چرت روزانه بر اختلال شناختی خفیف در سالمندان
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
به نقل از مدیکالنیوز، نتایج مطالعهای که اخیراً در مجله BMC Public Health منتشر شده است، به بررسی رابطه بین مدتزمان چرت روزانه، خواب شبانه و اختلال شناختی خفیف (MCI) در سالمندان چینی پرداخته است. اختلال شناختی خفیف (MCI) شرایطی است که طی آن فرد بهطور قابلتوجهی در عملکردهای شناختی خود دچار کاهش میشود؛ هرچند این کاهش بهطور کامل فعالیتهای روزمره فرد را مختل نمیکند، اما بیش از تغییرات طبیعی مرتبط با پیری است.
این مطالعه نشان داد که خواب کمتر از شش ساعت یا بیشتر از هشت ساعت در شب، بههمراه چرتهای روزانه طولانیتر از نیم ساعت، با افزایش خطر ابتلا به اختلال شناختی خفیف همراه است. همچنین، محققان تاکید کردند که داشتن الگوی متعادل خواب، برای حفظ سلامت شناختی در افراد مسن اهمیت دارد.
بهویژه یافتههای تحقیق حاکی از آن است که مدتزمان چرتهای روزانه بین 30 تا 90 دقیقه، بهویژه حدود 60 دقیقه، به حفظ سلامت شناختی کمک میکند. به عبارت دیگر، خواب ناکافی یا بیش از حد، چه در شب و چه در روز، میتواند اثرات منفی بر سلامت مغز و عملکرد شناختی سالمندان داشته باشد.
این نتایج بر اهمیت مدیریت الگوهای خواب در سنین بالاتر تأکید میکند و نشان میدهد که برای جلوگیری از کاهش عملکردهای شناختی، خواب شبانه باید در محدوده ۶ تا ۸ ساعت و چرتهای روزانه بهطور معتدل و منظم باشد.
دیدگاهتان را بنویسید