تغییر وزن و داروهای ضد افسردگی
شواهد جدید در مقایسه افزایش وزن تحت هشت داروی ضدافسردگی خط اول مختلف نشان میدهد که مصرفکنندگان بوپروپیون 15 تا 20 درصد کمتر از مصرفکنندگان سرترالین، رایجترین دارو، احتمال افزایش وزن بالینی قابل توجهی دارند.
داروهای ضدافسردگی یکی از رایجترین داروهایی هستند که در ایالات متحده تجویز میشوند، به طوری که 14 درصد از بزرگسالان آمریکایی از داروهای ضد افسردگی استفاده میکنند. افزایش وزن یک عارضه جانبی رایج است که می تواند بر سلامت متابولیک طولانی مدت بیماران تأثیر بگذارد و باعث شود برخی از درمان های تجویز شده خود را متوقف کنند و منجر به نتایج بالینی ضعیف شود. اگرچه داروهای ضد افسردگی به طور کلی با افزایش وزن مرتبط هستند، داروهای ضد افسردگی خاص ممکن است بر وزن تأثیر متفاوتی بگذارند.
یافتههای جدید که توسط محققان موسسه مراقبتهای بهداشتی زائر هاروارد انجام شده است نشان میدهد که کدام یک از داروهای ضد افسردگی رایج با بیشترین و کمترین افزایش وزن پس از شروع دارو مرتبط هستند.
جاشوا، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: “بیماران و پزشکان آنها اغلب در هنگام شروع یک داروی ضد افسردگی برای اولین بار گزینه های مختلفی دارند. این مطالعه شواهد واقعی مهمی را در مورد میزان افزایش وزنی که باید پس از شروع برخی از رایج ترین داروهای ضد افسردگی انتظار داشت، ارائه می دهد.” پتیمار، استادیار دانشکده پزشکی هاروارد در پزشکی جمعیت در موسسه مراقبت های بهداشتی زائر هاروارد. پزشکان و بیماران می توانند از این اطلاعات، در کنار سایر عوامل، برای تصمیم گیری در مورد انتخاب مناسب برای آنها استفاده کنند.
محققان از دادههای نسخه الکترونیک پرونده سلامت از هشت سیستم بهداشتی در ایالات متحده که در PCORnet، شبکه ملی تحقیقات بالینی متمرکز بر بیمار شرکت داشتند، استفاده کردند تا این مطالعه را با استفاده از دادههای 183118 بزرگسال 18 تا 80 ساله که کاربران جدید داروهای ضد افسردگی بودند، انجام دهند. در حالی که کارآزماییهای کنترل تصادفیسازی دقیقترین روش برای مقایسه اثرات داروهای مختلف در نظر گرفته میشوند، اما بسیار پرهزینه و زمانبر هستند. در این مورد، تیم مطالعه با طراحی کارآزمایی ایدهآل و فرضی خود و تراز کردن دادهها برای مطابقت با آن کارآزمایی تا حد امکان، یک کارآزمایی تصادفیسازی شده را تقلید کردند.
محققین مطالعه وزن را در 6، 12 و 24 ماه پس از شروع هشت داروی ضد افسردگی رایج مقایسه کردند: سرترالین، سیتالوپرام، اسیتالوپرام، فلوکستین، پاروکستین، بوپروپیون، دولوکستین و ونلافاکسین.
نتایج نشان داد که مصرف کنندگان بوپروپیون کمترین وزن را در مقایسه با سایر داروهای ضد افسردگی افزایش دادند. مصرف کنندگان بوپروپیون تقریباً 15 تا 20 درصد کمتر از افرادی که از رایج ترین داروها یعنی سرترالین استفاده می کنند، وزن بیشتری از نظر بالینی اضافه می کنند. محققان افزایش وزن 5 درصد یا بیشتر را از نظر بالینی مهم در نظر گرفتند. نتایج همچنین نشان داد که درصد زیادی از بیماران دارویی مصرف میکنند که منجر به افزایش وزن بیشتر از داروهای جایگزینی میشود که معمولاً در همان کلاس یا زیر کلاس موجود هستند. برای مثال، سرترالین، اسیتالوپرام و پاروکستین همگی مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI)، رایجترین نوع داروی ضد افسردگی هستند، اما اسیتالوپرام و پاروکستین هر کدام با تقریباً 15 درصد بیشتر خطر افزایش وزن از نظر بالینی نسبت به سرترالین مرتبط بودند. در 6 ماه اول.
جیسون بلاک، نویسنده ارشد، پزشک عمومی داخلی و دانشکده پزشکی هاروارد گفت: «اگرچه دلایل متعددی وجود دارد که چرا بیماران و پزشکان آنها ممکن است یک داروی ضد افسردگی را به دیگری انتخاب کنند، افزایش وزن یک عارضه جانبی مهم است که اغلب منجر به قطع دارو توسط بیماران می شود. دانشیار پزشکی جمعیت در موسسه مراقبت های بهداشتی زائر هاروارد. “مطالعه ما نشان داد که برخی از داروهای ضد افسردگی، مانند بوپروپیون، با افزایش وزن کمتری نسبت به سایرین مرتبط هستند. بیماران و پزشکان آنها می توانند افزایش وزن را به عنوان یکی از دلایل انتخاب دارویی که به بهترین وجه با نیازهایشان مطابقت دارد، در نظر بگیرند.”
دیدگاهتان را بنویسید