تلسکوپ جیمز وب قدیمیترین مواد آلی پیچیده جهان را کشف کرد
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کارهای نوین جوانان وندا به نقل از دیجیاتو، محققان دانشگاه A&M تگزاس با تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا موفق شدند مولکولهای آلی پیچیده شبیه به ذرات دود را در کهکشانی دوردست به نام SPT0418-47 و در فاصله ۱۲ میلیارد سال نوری از سیاره ما شناسایی کنند.
این کهکشان در راستای کهکشان دیگری که ۳ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد، قرار گرفته است. در تصویر تهیهشده، کهکشان پیشزمینه به رنگ آبی و کهکشان دیگر به رنگ قرمز قابل رؤیت هستند. همچنین مولکولهای آلی پیچیده نیز با رنگ نارنجی دیده میشوند. گفته میشود در زمان شکلگیری این کهکشان، سن جهان فقط ۱۰ درصد سن فعلی خودش بوده است.
قدیمیترین مواد آلی پیچیده جهان توسط جیمز وب شناسایی شد
با توجه به تلاشهای جیمز وب، میتوان گفت که اخترشناسان درواقع قدیمیترین نمونه شناختهشده مولکولهای آلی پیچیده جهان را کشف کردهاند. این مولکولهای مبتنی بر کربن درواقع در ذخایر نفت و زغالسنگ زمین و بهعلاوه در مه و دود وجود دارند. گفتنی است این مولکولهای آلی پیچیده از صدها اتم تشکیل شدهاند.
مولکولهای آلی پیچیده در فضا وجود دارند و معمولاً بهصورت دانههای گردوغبار هستند. ستارهشناسان این مولکولها را بررسی میکنند تا به حقایق بیشتری از داستان هستی دست پیدا کنند. حالا جیمز وب در این مسیر توانسته است به کمک ستارهشناسان بیاید تا بتوانند این مولکولها را در کهکشانی به نام SPT0418-47 در فاصله ۱۲ میلیارد سال نوری از زمین شناسایی کنند.
تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا پیشتر توانسته بود قدیمیترین مولکولهای آلی پیچیده را رصد کند و حالا جیمز وب توانسته است دستاورد دیگری بههمراه داشته باشد.
چنین دستاوردهایی به ستارهشناسان کمک میکند تا بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد شکلگیری جهان بهدست آورند.
دیدگاهتان را بنویسید