جلوگیری از جرایم مالیاتی با رعایت دقیق تکالیف قانونی
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کارهای نوین جوانان وندا:
یکی از بزرگترین دغدغههای کارفرمایان و صاحبان بنگاههای اقتصادی بحث مطالبه مالیات توسط سازمان امور مالیاتی است. بهطوری که در برخی موارد با برگههای تشخیصی با مبالغی بیش از حد انتظار مواجه و بهدنبال چارهای جهت تقلبل آن خواهند بود.
رضا صالحی حسابداری و امور مالی در یادداشتی نوشت: در رسیدگیهای مالیاتی ممیزان، جدا از بررسیهایی نظیر وجود مستندات قابل اتکا، مطابقت اقلام ثبت شده در حسابها با قوانین مالیاتی، رعایت استانداردهای حسابداری و بسیاری موارد دیگر، چگونگی رعایت تکالیف قانونی توسط مودیان را نیز مورد رسیدگی قرار میدهند، بهطوری که در صورت عدم رعایت هر یک، بر اساس قوانین موجود، جریمهای را برای وی محاسبه و وجه آنرا مطالبه مینمایند.
جرایم مالیاتی یکی از اقلامی است که گاهی از دید کارفرمایان پنهان مانده و بعضا نادیده گرفته میشود، حال آنکه میتواند چالشهایی را برای مجموعه ایجاد نماید.
لذا این یادداشت نه بهمنظور آموزش قوانین مالیاتی بلکه صرفا بابت اطلاعرسانی و جلوگیری از غافلگیری از اعمال جرایم قانونی و لزوم آشنایی هر چه بیشتر با قوانین مربوطه ارایه گردیده است.
براساس قوانین مالیاتی کشور هر شخصی اعم از حقیقی و حقوقی که به نوعی درآمدی کسب مینماید مشمول پرداخت مالیات بوده و دارای تکالیفی در این خصوص است.
قانونگذار در ماده ۱ قانون مالیاتهای مستقیم، اشخاص مشمول مالیات و در ماده ۲ موارد معاف از پرداخت مالیات را به صورت کلی معرفی نموده است علاوهبر آن در مواد دیگری به تفصیل مشوقها، معافیتها و جرایم مالیاتی را تعریف و تکالیفی برای مودیان مالیاتی در نظر گرفته است به گونهای که مودیان در صورت رعایت دقیق تکالیف خود از معافیتها و مشوقهای مالیاتی بر خوردار و در صورت عدم رعایت هریک، با جرایمی بعضا سنگین و غیرقابل بخشودگی مواجه خواهند شد.
دیدگاهتان را بنویسید