خط تولید صنایع بدون این محصول از کار میافتد
شهریور ۴, ۱۴۰۳
Posted by زینب خدابخشی
146 بازدید
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
متخصصان ایرانی دستگاه سنگزنی مغناطیسی با دقت بالا ساختهاند که یک محصول استراتژیک مورد نیاز همه صنایع است و بدون آن خط تولید از کار میافتد.
در همه صنایع دستگاهی به نام سنگزنی مغناطیسی برای تسطیح و صیقلی کردن سطوح نیاز است که یک محصول استراتژیک بوده و جای خالی آن خط تولید را از کار میاندازد.
در کشور این محصول وارد میشد و به دلیل تحریم چند سالی است که دستدوم آن استفاده میشود که از دقت کافی برخوردار نیست. متخصصان یک شرکت ایرانی برای اولین بار در کشور این محصول را با دقت بالا ساخته و آن را تجاریسازی کردهاند.
این شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، فعال در صنایع تیرهسازی و قالبسازی که انواع تیغههای برشی فولادی برای تمامی صنایع طراحی و تولید میکند، دستگاه سنگزنی مغناطیسی تولید کرده که برای تسطیح و صیقلی کردن سطوح از آن استفاده میشود.
تمام تولیدات این شرکت قابلاستفاده برای صنایع آهن و فولاد، چوب، کاغذ، کارتنسازی، سلولزی، بهداشتی، لاستیک، پلاستیک، غذایی، بستهبندی، نساجی، فرش، موکت، کشاورزی و غیره است.
به گفته مدیرعامل این شرکت، فرایند ساخت این محصول از 1400 شروع شد و سال 1402 دانشبنیان شد. شرکت سال 99 تأسیس شد. این محصول را در ایران این شرکت برای اولینبار ساخته است.
سعید فیلسوفیان، مدیرعامل شرکت در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارتباط با این محصول گفت: برای صیقلی کردن و تسطیح سطوح و تیزکردن لبه از این دستگاهها استفاده میشود.
در واقع هر خط تولیدی یک نقطه برش دارد که به آن تیغه میگوییم که جنس آن از فولاد است. در صنایع کاغذ، لاستیک، پلاستیک، چوب، فولاد، بستهبندی و هر صنعتی از آن استفاده میشود.
مثلا کارخانهای که میلگرد تولید میکند، انتهای آن را قیچی میزند.وی در توضیح جزئیات این محصول عنوان کرد: این تیغهها انواع مختلف دارد. قطعاتی در صنعت داریم که باید کاملا صیقلی باشند.
یعنی سر و انتهای یک قطعه در حد هزارم میلیمتر با هم فاصله داشته باشد. پس این دستگاه نیاز صنعت است و در همه صنایع قابلیت استفاده دارد و جزو دستگاههایی است که کار بسیار دقیقی را انجام میدهد.
فیلسوفیان افزود: متناسب با هر صنعتی تیغه با ضخامتهای مختلف نیاز است. ما تقریبا حدود 10 هزار نوع تیغه را شناسایی کردیم و نزدیک 3 هزار نوع آن را ساختیم.
ساخت این تیغهها احتیاج به دستگاه دقیق دارد. به دلیل تحریم نزدیک 20 سال بود که دستگاه نو و دقیق وارد کشور نمیشد و دستگاههای دستدوم وارد میشد و قدمت یک سری دستگاهها در صنایع بزرگ هم به حدود 50 سال پیش برمیگردد.
وی در ارتباط با نیاز کشور به این محصول گفت: چون خود ما این محصول را میساختیم و تیغه سازی یک صنعت بالادستی و استراتژیک است و تیغه اگر نباشد خط تولید ازکارافتاده است، ما تصمیم گرفتیم با یک تیم جوان این دستگاه را بسازیم و در فاصله زمانی حدود یک سال یک نمونه اولیه ساختیم.
این نمونه در مجموعه خود ما کار کرد و کار اولیه را تا یک سال انجام داد و معایب آن درآمد. سپس نمونه تجاری آن را ساختیم که بر مبنای آن، دانشبنیان شدیم.
صنایع کشور، محصول دستدوم خارجی را به تولید با کیفیت داخلی ترجیح میدهند
فیلسوفیان درباره حمایت از این محصول در سطح کلان توسط دولت یا صنعت اظهار کرد: این محصول در سطح کلان استفاده نمیشود و هیچ حمایتی نشده است و صنایع، دستدوم آن را وارد میکنند. ما با هزینه زیاد این دستگاه را ساختیم و با این که در خیلی از صنایع این محصول کاربرد دارد، دستدوم آن را وارد میکنند اما تولید داخل را تهیه نمیکنند.
وی در ادامه گفت: دسته دوم این محصول در بازار قیمت کمتری دارد؛ به همین دلیل صنایع کشور مخصوصا خصوصیها ترجیح میدهند وارداتیها را تهیه کنند. محصول ما دقیقتر و باکیفیتتر است اما مصرفکننده در بخش خصوصی به قیمت تمام شده نگاه میکند.این فعال فناور افزود: شرکتهای بزرگ دولتی به محصول ما نیاز دارند و طی بازدید از محصول ما کیفیت آن مورد تأیید آنها هم بود اما خبری از سفارش نشد و هرچه پیگیری کردیم نتیجه نداد.
این محصول در کارخانه خود ما استفاده میشود اما قابلیت استفاده در سطح کلان را دارد. ما به همه صنایع و انجمنها نامه زده و محصول را به صورت کامل معرفی کردیم اما هیچکس جلو نیامد.وی همچنین عنوان کرد: کار من پروژه محور است و سفارشیساز هستم و هر کسی میتواند ابعاد و مشخصات را بدهد و طبق آن تولید کنم اما این استقبال در صنایع ما صورت نپذیرفت مخصوصا در بخش بازرگانی داخلی که خریدها را انجام میدهند ترجیحشان خرید دستدوم خارجی است تا تولید داخلی.
فیلسوفیان اظهار کرد: ما بر مبنای فرمایشات رهبر انقلاب که تولید را راه بیندازید روی محصولات دانشبنیان ارزانتر از قیمت خارجی، در این راستا حرکت کردیم. اما این که این فرایند چگونه در مملکت اصلاح میشود کار من نیست. شرکت شبهه دولتی(خصولتی) از من خرید نمیکند درصورتیکه کلی جلسه و رویداد در حمایت از تولید داخل برگزار میکند و محصول خاص ما را نمیخرد و حاضر است دستدوم خرید کند.این فعال فناور افزود: اگر گمرک اجازه ترخیص تیغه دستدوم را ندهد مجبور هستند از تولیدکننده داخل خرید کنند. حمایت دولت میتواند به این شکل باشد که ورودی مرز گمرک را ببندد.
فیلسوفیان در پایان خاطرنشان کرد: ما محصول را به معاونت علمی ریاستجمهوری معرفی کردیم و آنها دانشبنیان کردند و تنها حمایت همین بوده است. ما چون در فضای صنعت بودیم از نحوه حمایتهای معاونت اطلاعی نداشته و مراجعه و پیگیری نکردیم.
دیدگاهتان را بنویسید