رشد سریع بازار هوش مصنوعی و چالشهای پیشروی زنجیره تأمین جهانی
رشد سریع بازار هوش مصنوعی و چالشهای پیشروی زنجیره تأمین جهانی : پیشبینیها و سرمایهگذاریهای کلان کشورهای پیشرو
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
بررسیهای مؤسسه مشاورهای بین، نشان میدهد که استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی با سرعتی بیشتر از قبل در حال رشد است و شرکتهای بسیاری به دنبال استفاده از این تکنولوژی هستند. طبق این گزارش، وابستگی اقتصاد جهانی به هوش مصنوعی در سالهای آینده افزایش خواهد یافت و بازار سختافزار و خدمات اطلاعاتی مرتبط با هوش مصنوعی با نرخ رشد سالانه 40 تا 55 درصد مواجه خواهد بود. ارزش این بازار در سال گذشته 185 میلیارد دلار بوده و پیشبینی میشود که تا سالهای آینده به 780 تا 990 میلیارد دلار برسد.
یکی از دلایل اصلی رشد این بازار، استفاده گسترده از سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی است که نیاز به مراکز داده بزرگتر برای آموزش و راهاندازی آنها دارند. این سیستمها توسط شرکتهای خصوصی و دولتها برای افزایش بهرهوری مورد استفاده قرار میگیرند. افزایش تقاضا برای این سیستمها به حدی است که زنجیره تأمین قطعات و سختافزار، به ویژه تراشهها، با چالشهای جدی مواجه شده است. این چالشها، در کنار تنشهای سیاسی، ممکن است منجر به کمبود تراشه و نیمههادیها در صنعت تولید رایانههای شخصی و گوشیهای هوشمند شود. پیشبینی میشود که تقاضا برای این قطعات تا سال 2026 تا 30 درصد و حتی بیشتر افزایش یابد.
هزینه ایجاد مراکز داده بزرگتر نیز در 5 سال آینده از 1 تا 4 میلیارد دلار به 10 تا 25 میلیارد دلار خواهد رسید. این تغییرات پیامدهای مهمی برای اکوسیستمهای پشتیبان مراکز داده مانند حوزه مهندسی زیرساخت، تولید برق و سیستمهای خنککننده به دنبال خواهد داشت.
دولتهای کشورهای مختلف از جمله کانادا، فرانسه، هند، ژاپن و امارات متحده عربی، میلیاردها دلار برای ایجاد زیستبوم هوش مصنوعی مستقل، سرمایهگذاری در زیرساختهای سیستمهای محاسباتی داخلی و توسعه مدلهای هوش مصنوعی با استفاده از دادههای بومی هزینه میکنند. این اقدامات به منظور آموزش مدلها برای استفاده در برنامههای هوش مصنوعی خاص هر کشور انجام میشود. به گفته آن هوکر، رئیس بخش فناوری جهانی باین، ایجاد این اکوسیستمهای هوش مصنوعی مستقل و موفق، فرآیندی زمانبر و پرهزینه خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید