روش نوین درمان دیابت نوع ۲ : پایان وابستگی به انسولین
روش نوین درمان دیابت نوع ۲ : پایان وابستگی به انسولین
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
روش نوین درمان دیابت نوع ۲ ممکن است به پایان نیاز به تزریق انسولین منجر شود .
۸۶ درصد از بیماران دیابت نوع ۲ که با یک روش جدید درمان شدند، در طول مطالعه دو ساله دیگر نیازی به انسولین نداشتند. این روش نوین میتواند برای حدود نیم میلیارد بیمار دیابتی در سراسر جهان یک تغییر اساسی و چشمگیر ایجاد کند.
مطالعهای که بر روی یک گروه ۱۴ نفره از بیماران بین ۲۸ تا ۷۵ سال صورت گرفت، آنها را به مدت ۲۴ ماه مورد بررسی و نظارت قرار داد. دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است که نحوه پردازش قند خون (گلوکز) توسط بدن را تحت تأثیر قرار میدهد. این بیماری به دلیل مقاومت بدن به انسولین یا تولید ناکافی آن رخ میدهد که در نتیجه باعث گردش بیش از حد قند خون در بدن میشود. این شرایط میتواند منجر به مشکلات جدی مانند بیماریهای قلبی، نارسایی کلیه، آسیبهای عصبی و حتی قطع عضو شود.
بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ معمولاً برای تنظیم قند خون خود و جلوگیری از عوارض، به تزریق روزانه انسولین وابسته هستند. استفاده مکرر از انسولین نهتنها هزینهبر است، بلکه ممکن است عوارضی نظیر افزایش وزن نیز به همراه داشته باشد.
در این مطالعه جدید، سلین بوش، محقق دانشگاه پزشکی آمستردام، روشی به نام “بازسازی سلولی از طریق درمان الکتروپوراسیون” (ReCET) را مورد استفاده قرار داد. این روش از پالسهای الکتریکی کنترلشده برای ایجاد سوراخهای کوچک و غیرقابل برگشت در غشای سلولی استفاده میکند و به طور معمول برای تسهیل ورود دیانای به سلولها به کار میرود. در این تحقیق، این تکنیک برای بهبود حساسیت بدن به انسولین مورد استفاده قرار گرفت.
در آغاز مطالعه، شرکتکنندگان برای مدت دو هفته یک رژیم غذایی مایع ایزوکالریک (مطابق با نیاز انرژی روزانه فرد) را دنبال کردند و سپس درمان با داروی سِماگلوتاید را آغاز کردند. این دارو که برای درمان دیابت نوع ۲ طراحی شده است، به کنترل قند خون کمک میکند. در پیگیریهای شش و دوازده ماهه، ۱۲ نفر از ۱۴ شرکتکننده دیگر نیازی به تزریق انسولین نداشتند و هیچ عارضه جانبی جدی گزارش نشد.
سلین بوش با اشاره به نتایج تحقیق تأکید کرد که روش ReCET در ترکیب با سِماگلوتاید، میتواند یک راهحل ایمن و مؤثر برای کاهش یا حتی از بین بردن نیاز به درمان انسولین در بیماران دیابت نوع ۲ باشد.
دیدگاهتان را بنویسید