رژیم غذایی و سرطان روده بزرگ در بزرگسالان جوان
یک مطالعه جدید در کلینیک کلیولند، مولکول های مشتق شده از رژیم غذایی به نام متابولیت ها را به عنوان محرک های اصلی خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در جوانی، به ویژه آنهایی که با گوشت قرمز و فرآوری شده مرتبط هستند، شناسایی کرده است. گزارش NPJ Precision Oncology، که مجموعه دادههای متابولیت و میکروبیوم را تجزیه و تحلیل کرد، تأکید کرد که یکی از بهترین راههایی که یک بزرگسال جوان (کمتر از 60 سال) میتواند از سرطان کولورکتال پیشگیری کند این است که رژیم غذایی خود را با پزشک خود در میان بگذارد.
افزایش نظارت و غربالگری سرطان کولورکتال یک ابزار بسیار مفید است. دکتر Suneel Kamath، نویسنده ارشد و انکولوژیست گوارشی، میگوید علیرغم موفقیت این روشها، این دادهها نشان میدهد که پزشکان میتوانند رویکرد متفاوتی با بیماران جوانتر خود داشته باشند.
او توضیح میدهد: «در پایان کار، استفاده از مدلهای مراقبتی ما برای افراد بالای 60 سال برای بزرگسالان جوانتر غیر عملی است، زیرا نمیتوانیم به همه افراد در سیستم کولونوسکوپی سالانه بدهیم.» “آنچه بسیار امکان پذیرتر است این است که به همه افراد در سیستم یک آزمایش ساده برای اندازه گیری یک نشانگر زیستی که خطر ابتلا به سرطان کولورکتال آنها را تعیین می کند داده شود. سپس می توانیم به افراد در معرض خطر غربالگری مناسب ارائه دهیم.”
همکار سابق بالینی Thejus Jayakrishnan، MD، و Naseer Sangwan، PhD، مدیر Microbial Sequencing & Analytics Resource Core، این کار را رهبری کردند. محققان مرکز سرطان کولورکتال با شروع جوانی کلینیک کلیولند تجزیه و تحلیل های گسترده ای از داده های بیماران از افرادی که برای سرطان کولورکتال با شروع جوان یا متوسط در کلینیک کلیولند تحت مراقبت قرار گرفتند، ارائه کردند.
یک مطالعه قبلی از این تیم تفاوتهایی را در متابولیتها (مولکولهای مشتق شده از رژیم غذایی) سرطان کولورکتال با شروع جوان در مقایسه با متوسط شروع کرد، در حالی که دیگری تفاوتهایی را در میکروبیوم روده بین بزرگسالان جوان و مسن مبتلا به سرطان کولورکتال شناسایی کرد. این مطالعات جهتگیریهای بالقوه زیادی را برای مطالعه CRC با شروع جوانی ارائه کردند. دکتر سانگوان می گوید، با این حال، زمانی که عوامل بیشتری در خطر ابتلا به سرطان دخالت دارند، درک آنچه در حال وقوع است و برنامه ریزی برای تحقیقات آینده پیچیده تر می شود. تعامل بین این عوامل، مانند زمانی که باکتریهای روده ما متابولیتهای ما را مصرف میکنند و متابولیتهای خود را تولید میکنند، آن را پیچیدهتر میکند.
دکتر سانگوان و تیمش سپس الگوریتم هوش مصنوعی (AI) را برای ترکیب و تجزیه و تحلیل مجموعه دادههای مطالعات موجود و روشن کردن اینکه چه عواملی برای مطالعه آینده مرتبط هستند، توسعه دادند. با کمال تعجب، تجزیه و تحلیل دکتر سانگوان نشان داد که تفاوت در رژیم غذایی (که از طریق تجزیه و تحلیل متابولیت ها مشخص شده است) بخش قابل توجهی از تفاوت های مشاهده شده بین بیماران با شروع جوان و مسن تر را تشکیل می دهد.
دکتر سانگوان می گوید: “محققان – از جمله خود ما – شروع به تمرکز بر میکروبیوم روده به عنوان عامل اصلی خطر سرطان روده کرده اند. اما داده های ما به وضوح نشان می دهد که محرک اصلی رژیم غذایی است.” ما قبلاً متابولیتهای اصلی مرتبط با خطر ابتلا به جوانی را میشناسیم، بنابراین اکنون میتوانیم تحقیقات خود را در جهت درست به جلو ببریم.»
این تیم از دیدن نقش مهم رژیم غذایی در خطر ابتلا به سرطان هیجان زده بودند، زیرا شناسایی بیماران در معرض خطر با شمارش متابولیت های خون آنها بسیار آسان تر از تعیین توالی DNA باکتری در مدفوع آنها برای میکروب های مختلف است.
دکتر کامات توضیح می دهد: «در واقع تغییر میکروبیوم می تواند بسیار پیچیده و دشوار باشد. اگرچه همیشه آسان نیست، تغییر رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ بسیار ساده تر است.
بررسی عوامل در رژیم غذایی برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
بیماران جوانتر مبتلا به سرطان روده بزرگ، سطوح بالاتری از متابولیتهای مرتبط با تولید و متابولیسم اسید آمینهای به نام آرژنین و چرخه اوره را نسبت به همتایان مسنتر خود داشتند. این تفاوت ها ممکن است به مصرف طولانی مدت گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده مرتبط باشد. این تیم اکنون در حال تجزیه و تحلیل مجموعه داده های ملی است تا یافته های کلینیک کلیولند خود را در بیماران در سراسر کشور تأیید کند.
پس از اینکه آنها نشان دادند که متابولیتهای چرخه آرژنین و اوره (و بهعنوان جایگزین، مصرف بیش از حد گوشت قرمز و فرآوریشده) در بزرگسالان جوان مبتلا به سرطان روده بزرگ در سراسر کشور افزایش یافته است، آنها قصد دارند آزمایش کنند که آیا رژیمهای غذایی خاص یا داروهای موجود تجاری که تولید آرژنین و چرخه اوره را تنظیم میکنند یا خیر. می تواند به پیشگیری یا حتی درمان سرطان کولورکتال جوان کمک کند.
دکتر کامات میگوید که اگرچه تحقیقات بیشتری برای درک اینکه دقیقاً چگونه عوامل رژیم غذایی باعث سرطان روده بزرگ میشوند، مورد نیاز است، یافتههای فعلی او روش ارائه مراقبت از بیمار را تغییر داده است.
میگوید: «اگرچه قبل از این مطالعه میدانستم که رژیم غذایی عامل مهمی در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است، اما همیشه در اولین ملاقات با بیمارانم درباره آن صحبت نکردم. اتفاقات زیادی در جریان است که میتواند بسیار طاقتفرسا باشد». دکتر کامات اکنون، من همیشه مطمئن می شوم که آن را برای بیمارانم، و برای دوستان سالم یا اعضای خانواده که ممکن است با آنها وارد شوند، در میان بگذارم تا سعی کنم آنها را با ابزارهایی که برای انتخاب آگاهانه در مورد سبک زندگی خود نیاز دارند، مجهز کنم.”
دیدگاهتان را بنویسید