سیمهای دانشبنیانی که سرعت اینترنت را افزایش میدهد
خرداد ۲۳, ۱۴۰۳
Posted by زینب خدابخشی
403 بازدید
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
یک شرکت دانشبنیان که تولید کننده بزرگ تجهیزات اکتیو و پسیو مخابراتی است، محصول دانشبنیانی تولید کرده است که باعث ارتقای کیفیت در استفاده از دیتا و مکالمات میشود.
با توجه به قطعی زیاد اینترنت در کشور و نیاز به سرعت بالای اینترنت، یکی از فاکتورهای مورد نیاز در این حوزه جامپرهای مخابراتی باکیفیت است. این محصول که در آنتنهای موبایل استفاده میشود در کیفیت اینترنت نقش مهمی دارد و به طور کلی یک محصول کلیدی در استفاده از دیتا و مکالمه است. در صورت بیکیفیت بودن جامپر، وقفه و اختلال زیادی در استفاده از اینترنت و همچنین مکالمه پیش میآید.یک شرکت مستقر در پارک فناوری استان فارس، این محصول دانشبنیانی را تولید کرده است. فعالیت این شرکت، تولید، تأمین و صادرات تجهیزات پسیو مخابراتی است. عملکرد این تجهیزات وابسته به جریان برق نیست.مجموعه اول این شرکت، جامپرهای مخابراتی و مجموعه دوم تجهیزات فیبر نوری تولید میکند. عمدهترین محصول این شرکت جامپرهای مخابراتی است که به واسطه آن دانشبنیان شده است.این شرکت دانشبنیانی، به صورت تحقیق و توسعهای اداره میشود و به گفته یکی از مدیران این شرکت، یک مجموعه شش نفره تحقیق و توسعه دارد. از رشتههایی نظیر شیمی، مخابرات، الکترونیک و مکانیک زیرا محصول دانشبنیان این شرکت مجموعه و ترکیبی از علمهای متفاوت است لذا تحقیق و توسعه به صورت مستمر در شرکت انجام میشود. مجید دستفرد مدیر بخش مهندسی و تحقیق و توسعه، در ارتباط با احساس نیاز برای ساخت این محصول میگوید: «این محصول تولید داخلی نداشت و به صورت کامل وارداتی بود. از طرفی با توجه به این که حجم و وزن زیادی داشت، هزینه واردات آن بالا میشود در نتیجه هم برای جلوگیری از ارزبری کشور و همچنین به خاطر این که نیاز داخلی این اپراتورها را تأمین کنیم، تصمیم به تولید این محصول گرفتیم.»
محصول دانشبنیان به نام جامپرهای مخابراتی
دستفرد در ارتباط با محصول دانشبنیان تولیدی این شرکت میگوید: «عمده محصولات ما برای اوپراتورها(همراه اول و ایرانسل) تولید میشود. 25 مدل محصول متفاوت داریم. اما عمده محصول ما ارتباط بین آنتن بی تی اس(دکل مخابراتی) و دستگاه آر آر یو است. البته ما کارخانه دیگری داریم که تجهیزات فیبر نوری تولید میکنند، مشتری محصولات آن کارخانه بیشتر مخابرات است.جزو اولین و تنها تولید کننده جامپرهای مخابراتی (سیم الکتریکی در یک کابل) در ایران هستیم که به واسطه این محصول، شرکت دانش بنیان شده است.عمده ترین و اصلی ترین محصول ما همین جامپرهای مخابراتی است که تولید 100 درصد آن را خود انجام میدهیم. مواد اولیه محصولات ما شامل لولههای برنجی است که از کارخانههای داخلی خریداری میشود و پس از عملیاتی که توسط دستگاههای سی ان سی تراش روی آنها انجام میشود، به کانکتور تبدیل میشود. بخش آبکاری و پوشش دهی هم داریم که پس از اتصال به کابلها توسط یک سری فرایندهای خاص، محصول نهایی برای اپراتورها صادر میشود.ما سال 1396 به واسطه همین محصول جامپرهای مخابراتی، دانش بنیان شدیم و این دانش بنیانی تأیید شده و به صورت مستمر ادامه دارد.»وی در ارتباط با جزئیات این محصول نیز میگوید: «این محصول دانش بنیان در آنتنهای موبایل استفاده میشود و دیتا و اطلاعات موبایل از طریق این رابط ارتباط پیدا میکند و اگر این محصول کیفیت خوبی نداشته باشد در تماسها و استفاده از اینترنت قطع و وصلی(اینتراپت) زیاد اتفاق میافتد یعنی این محصول در استفاده از دیتا و هم مکالمه نقش کلیدی دارد.تکنولوژی ساخت این محصول از نظر دقت در ساخت و کیفیت مواد استفاده شده است که هرکدام نباشد باعث میشود وقفه یا اینتراپت ایجاد شود.»
ظرفیت تولید و نیاز کشور
مدیر بخش مهندسی و تحقیق و توسعه، در این باره میگوید: «سالیانه ظرفیت تولید 300 هزار عدد از این محصول را داریم. نیاز اوپراتورها بیش از 500 هزار عدد است لذا در حال توسعه این ظرفیت هستیم. با توجه به توسعه در خرید، سال بعد به این مقدار میرسیم.»به گفته وی این شرکت تنها تولید کننده این محصول در کشور بود و اخیرا یک تولیدکننده دیگر نیز این محصول را تولید میکند. بقیه نیاز کشور توسط برخی شرکتها از چین وارد میشود. اصلی ترین مشتری این شرکت همراه اول، ایرانسل و وندرولیست این دو اپراتور هستند.
مزیت نسبت به محصولات وارداتی
دستفرد در ارتباط با مزیت محصولات این شرکت نسبت به محصولات وارداتی میگوید: «یکی از مهمترین مزیت ما قیمت تمام شده محصول است که نسبت به محصولات درجه دو چینی هم پایین تر است و با توجه به این که تیم تحقیق و توسعه و مهندسی و کنترل کیفی، نظارت دقیق روی فرایندهای تولید دارند، کیفیت ما قابل رقابت با برندهای مطرح اروپایی است.دلیل این که اپراتورهای موبایل در کشور به صورت مستمر و مداوم این محصول را از ما تهیه میکنند نیز همین است.»
چالشها و مشکلات
به گفته مدیرتحقیق و توسعه این شرکت، یکی از چالشها بحث نیروی انسانی است. بین 70 تا 100 نفر در این مجموعه به صورت مستقیم مشغول هستند. کمبود نیروی متخصص، فرآیند جذب و نگهداری، دوری از محل سکونت پرسنل که باعث میشود خیلی از پرسنل ترجیح میدهند که در شهرک صنعتی نیایند، از عمده مشکلات این شرکت محسوب میشود.دستفرد در ادامه از مشکل قطعی برق میگوید: «سال گذشته یک روز در هفته که برق قطع میشد روزانه بین 500 تا 700 میلیون به شرکت ضرر وارد میکرد که مجبور میشدیم شیفتها را بیشتر کنیم. این قطع برق مشکلات و هزینههایی را برای شرکت به دنبال دارد. به خصوص دستگاه سی ان سی زمانی که صبح شروع به تنظیم شدن میکنند، به صورت مستمر باید تولید کنند؛ هر وقفهای در دستگاه باعث هدر رفتن در زمان و آسیب دیدن دستگاه میشود.»
دیدگاهتان را بنویسید