صدور مجوزهای الکترونیکی کسب و کار از یک میلیون فقره گذشت
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کارهای نوین جوانان وندا:
روز دوشنبه 22 آبان 1402 تعداد مجوزهای کسب و کار براساس اطلاعات درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، از یک میلیون فقره گذشت و تا روز چهارشنبه 24 آبان به عدد یک میلیون و 11 هزار و 64 مجوز کسب و کار رسید.
از ابتدای سال 1402 تا روز چهارشنبه 24 آبان ماه در درگاه ملی مجوزها، به طور متوسط روزانه بیش از 3 هزار مجوز کسب و کار به ثبت رسیده است.
* بیشترین مجوز صادر شده مربوط به کدام وزارتخانه است
بررسیها نشان میدهد، بیشترین مجوز صادر شده مربوط به بخش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که تاکنون 392 هزار و 950 مجوز توسط این دستگاه صادر شده که البته بیش از 369 هزار مورد آن مربوط به مجوزهای کسب و کار خانگی است.
همچنین در ابتدای سال جاری تاکنون 243 هزار و 104 مورد مجوز صنفی به صورت الکترونیک صادر شده است.
وزارت جهاد کشاورزی با 171 هزار و 998 مورد، وزارت راه و شهرسازی با 60 هزار و 744 مورد و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با 40 هزار و 338 مورد، در صدر بیشترین مجوزهای صادر شده قرار دارند.
البته تعداد مجوزهای صادر شده تنها معیار عملکرد مطلوب یا نامطلوب یک دستگاه نیست زیرا به موازات آن درخواست های پاسخ داده نشده وجود دارد که باید هر دستگاه به آن پاسخ دهد. همچنین تفاوت ماموریت و نوع فعالیت دستگاه ها در میزان صدور مجوزها نقش بسیار حائز اهمتی دارد.
کدام استانها بیشترین مجوز کسب و کار را صادر کردهاند
در حوزه استانی، استان های تهران با 79 هزار و 943 مورد، هرمزگان با 73 هزار و 328 مورد و فارس با 61 هزار و 400 مورد، بیشترین مجوزهای کسب و کار را صادر کرده اند.
میزان صدور مجوز در هر استان، در درجه اول نسبت مشخصی با جمعیت و ترکیب سنی دارد و در مرحله بعد، موقعیت جغرافیایی استان و همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در تعداد درخواست های مجوز کسب و کار موثر است.
دولت سیزدهم در راستای اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، شرایط عمومی و اختصاصی صدور مجوزهای کسب و کار را اصلاح کرد. طبق آخرین اطلاعات، شرایط حدود 4700 مجوز و 4200 مجوز کسب و کار بازنگری شد.
همه دستگاهها مکلف به اتصال به سامانه شدند و در این مدت همه نهادها به استثنای شهرداران کلان شهرها، سازمان نظام مهندسی، سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور استخدامی، کانون وکلا، شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری و اصناف به درگاه ملی مجوز متصل شدند.
علاوه بر این شرایط صدور مجوز تسهیل شد به طوری که همه شروط غیرضرور و مبهم حذف و اصلاح شد.
در نتیجه در سال 1402 روند صدور مجوزهای کسب و کار شدت گرفت به طوری که صدور مجوز از روزانه کمتر از یکهزار مورد در سال گذشته به بیش از 3 هزار مورد در سال 1402 افزایش یافت.
دیدگاهتان را بنویسید