فعالیت ۱۵۰ مجموعه مردمی نخبه پرور در کشور
مرداد ۲۵, ۱۴۰۳
Posted by زینب خدابخشی
196 بازدید
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
اولین گردهمایی مجموعههای مردمی نخبه پرور با هدف توانمندسازی و شبکهسازی این مجموعهها صبح امروز با حضور قائممقام بنیاد ملی نخبگان، فرمانده سازمان بسیج مستضعفین و جمعی از فعالان این حوزه برگزار شد.
سیدسلمان سیدافقهی در این مراسم گفت: در طول تاریخ همواره میدان جدال بین حق و باطل بوده است. انقلاب اسلامی نقطه عطف قیام مردمی بود برای اینکه جنبه اجتماعی دین را قوام دهند.وی افزود: همه افرادی که داعیه جدایی دین از سیاست دارند، از روح حقیقی اسلام دور هستند.
این گفتمان از ابتدای انقلاب شکل گرفت و حرکتهای مردمی نظام اسلامی را در گردنههای دشوار تثبیت کردند.سیدافقهی عنوان کرد: به عنوان مثال در حوزههای اقتصاد و فرهنگ، مادامی که مردم در صحنه باشند اهداف حاصل خواهد شد.
در حوزه تربیت لازم است ظرفیت مردم پای کار بیاید.وی اظهار کرد: در رتبههای برتر کنکور تعداد کمی از دهکهای کم برخوردار داریم و به روشهای مرسوم این امر محقق نمیشود و باید جریان آموزش در لایه نخبگان، مردمییاری شود.سیدافقهی افزود: این حرکت که از اوایل دهه ۹۰ مجموعهها حرکت کردند لازم بود جامعیت در این حوزه اتفاق بیفتد.
با زحمات دوستان در مرکز هدایت و حمایت از مجموعههای مردمی نخبهپرور شهید احمدی روشن و حمایت بسیج علمی بستر این فعالیت فراهم شد و باید اهداف و برنامهها را پیش ببریم.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان عنوان کرد: اگر مشکلات حوزههایی مثل اقتصادی را بخواهیم حل کنیم نیارمند تغییرات در روششناسی خود هستیم. با مکاتب غربی نمیشود تمدن اسلامی ساخت. نیازمند الگوهای جدید در حوزههای مختلف هستیم.
وی افزود: تربیت نخبه یک اقدام زیربنایی است و آن حرکت اجتماعی نیاز به نخبگانی دارد که بتوانند روند را طراحی و ترسیم کنند.
سیدافقهی در ادامه گفت: کار ریشهای در این حوزه همان دانشآموزی است. ما علم یعنی استعداد زیاد داریم اما تولید فکر کم داریم.
نیاز داریم که این مجموعهها مستعدان را شناسایی کنند.وی عنوان کرد: اگر میخواهیم دولت اسلامی و سپس تمدن اسلامی شکل بگیرد نیاز داریم که مجموعه جوان، مومن و دانای مسلط به حوزه مرتبط یعنی طبق افق رهبری عمل کنیم.
سیدافقهی در پایان خاطرنشان کرد: مسئله اصلی کشور ما حوزههای مرتبط به تولید ثروت و اقتصاد است امیدواریم با کمک مجموعههای مردمی نخبهپرور توسعه دهیم. بنیاد ملی نخبگان هم همکاری میکند و طرح شهاب هم باید توسط همین کانونها پرورش پیدا کند.
بیش از ۱۵۰ مجموعه مردمی نخبهپرور در کشور داریم
حجت الاسلام رفیعی، مسئول مرکز هدایت و حمایت از مجموعههای مردمی نخبه پرور شهید احمدی روشن در بخشی از این مراسم گفت: از سال ۸۵ که دانشجو بودم همواره در کار مربیگری، مسئولیت کانون و پایگاه بودم. مجموعه ما نخبگانی مردمی در جنوب تهران است پرورش نخبگان را به صورت خودجوش انجام میدهد.رفیعی عنوان کرد: از دهه ۹۰ به بعد سازمان بسیج علمی، بنیاد نخبگان و ستاد فرهنگی هنری مساجد درخواستی از مجموعه ما داشتند. این که ما مجموعههایی که کار نخبگانی میکنند را پیدا و حمایت کنیم و مجموعههای مستعد را شناسایی و کمک کنیم به این عرصه ورود کنند.وی افزود: علت این مطالبه مهمترین گلوگاههای تمدنی عرصه پرورش نخبگان است. طبق فرمایشات حضرت آقا تمدن سازی نوین اسلامی آرمان بزرگ جمهوری است. قبلا از بیانیه گام دوم دو عنصر پرورش انسان و تولید علم را تاکید داشتند و حال اینها گره به نخبهپروری خورده است. نخبگان نقش پیشران و لوکوموتیو تمدن سازی اسلامی را دارند. رفیعی اظهار کرد: ما به خاطر این مطالبه در چند مرحله به طور مستقیم و غیر مستقیم مجموعهها را پایش کردیم. از چند ده هزار مجموعه به ۱۰۰۰ عدد رسیدیم که مستعد نخبگی هستند یا نخبه پروری میکنند.وی افزود: در مرحله بعد گردهمایی استانی تشکیل دادیم. ضرورت نخبهپروری و نقشه پیشنهادی را ارائه کردیم و از این مجموعهها دعوت برای ورود به این عرصه کردیم.رفیعی عنوان کرد: در این یک سال نزدیک ۱۰۰ مجموعه ورود جدی به این عرصه داشتند. امروز ما بیش از ۱۵۰ مجموعه نخبه پرور در کشور داریم و مابقی را فراخوان دادیم.
وی افزود: بسیاری از این مجموعهها، در مسجد حضور دارند. این مساجد نخبهپرور هستند. کار آنها این است که در مناطق پیرامونی و شهر خود دانشآموزان برتر را شناسایی، جذب و تحت تربیت و تعلیم قرار میدهند.رفیعی اظهار کرد: این مجموعههای مردمی مثل مدارس تیزهوش هستند اما در نظام تربیت غیررسمی متولی این امر مجموعههای مردمی نخبهپرور هستند.وی عنوان کرد: حدود ۱۱۰ مجموعه نخبهپروردر این گردهمایی حضور دارند و تشکیل جبهه واحد مجموعههای مردمی نخبهپرور یکی از نتایج این گردهمایی خواهد بود.رفیعی اظهار کرد: بزرگترین چالش امروز فلسطین است. مجموعههای مردمی نخبهپرور میتوانند با نخبگان دنیا برای حل مشکل فلسطین ارتباط برقرار کنند.وی خاطرنشان کرد: مجموعه ما ۳۰ سال است که مشغول به این امر است و از دهه ۹۰ درخواست برای در اختیار گذاشتن تجارب خود به دیگران داشتیم.
تقدیر از مربیان نخبهپرور
در ادامه مراسم از مربیان نخبهپرور تقدیر شد. این افراد برگزیده شامل علیرضا خلفی، حمیدرضا قائمی، نجمه کاظمینیا، مسعود عربسرخی و فاطمه علیدادی بودند.
روحالله رضوینژاد مسئول سازمان علمی، فناوری و پژوهشی بسیج نیز در بخشی از این مراسم گفت: نخبه موتور محرکه و پیشران کشور است. خدا به او استعداد و فکر برتر داده و در واقع مهمترین ثروت کشور است.
وی افزود: انقلاب اسلامی فضای بروز این استعدادها را فراهم کرد. نخبه احساس مسئولیتی که دارد برای خلق و کشف حقایق کشفنشده در خدمت مردم به کار گیرد.رضوینژاد عنوان کرد: این کار نخبهپروری به مردم واگذار شده است و به گفته آقا هروقت کاری را به مردم محول کردیم آن کار پیش رفت.
همچنین در ادامه این مراسم از برگزیدگان مسابقه نخبگان و تمدنسازی اسلامی نیز تقدیر به عمل آمد. مجموعههای پایگاه علمی شهید بهشتی(میلاد قهرمانی)، پایگاه شهید مطهری (وحید دهقانی) کانون علمی تربیتی لولاگر( ناصر نوابی) شبکه مساجد تدبرمحور (عزیزی) و باشگاه نخبگانی آرمان (محمدمهدی شهبازی) برگزیدگان بودند.
در ادامه مراسم حجتالاسلام کمال خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی مساجد کشور گفت: نخبهپروری یک کار تشکیلاتی است و اگر کار تشکیلاتی بلد نباشیم استمرار یک مجموعه نخبهپرور در بلند مدت به چالش میخورد.وی افزود: حمایت از این مجموعهها برای بهترشدن را بنیاد ملی نخبگان باید دنبال کند. کار تشکیلاتی سخت است. مثل این مجموعههای مردمی مسجد اگر متولی تربیت نخبگان جامعه و محلهای خودش باشد میتواند قدمهای بهتری بردارد.
دیدگاهتان را بنویسید