معرفی یک پلتفرم هوشمند در حوزه سلامت: نقش هوش مصنوعی در نظام ارجاع و درمان
معرفی یک پلتفرم هوشمند در حوزه سلامت: نقش هوش مصنوعی در نظام ارجاع و درمان
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
در نظام ارجاع سلامت، اولین مرحله درمان شامل مراجعه به یک پزشک عمومی است که تاریخچه بیمار و علائم او را بررسی کرده و بیمار را به پزشک متخصص مناسب ارجاع میدهد. این فرآیند، که بیشتر به بررسی سوابق بیمار مرتبط است، میتواند با استفاده از هوش مصنوعی بهینهسازی شود و پزشک عمومی در این میان نقش نظارتی داشته باشد. یکی از محصولاتی که در بیست و دومین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس رونمایی شد، یک پزشک عمومی مبتنی بر هوش مصنوعی است که توانایی تشخیص اولیه بر اساس علائم بیمار و ارجاع به پزشک متخصص را دارد. این محصول توسط یک شرکت دانشبنیان در پارک فناوری پردیس تولید شده و بهعنوان محصول برتر در حوزه توسعه اقتصاد دانشبنیان معرفی گردیده است.
معرفی محصول اصلی شرکت:
به گفته مدیرعامل این شرکت، محصول اصلی آنها یک پلتفرم هوشمند و نوآورانه در حوزه سلامت دیجیتال است که با استفاده از هوش مصنوعی و ابزارهای پیشرفته توسعه یافته است. این پلتفرم به پرونده الکترونیک پزشکی بیماران و پزشکان مبتنی بر هوش مصنوعی متکی است. تا به امروز، این شرکت بیش از ۵۰ هزار پزشک را در سراسر ایران رجیستر کرده و ماهانه دو و نیم میلیون بیمار را ویزیت میکند.
پروژه هوش مصنوعی:
این محصول از دادههای جمعآوری شده از ۵۰ میلیون ویزیت، متعلق به ۱۲ میلیون ایرانی، برای توسعه هوش مصنوعی بهره میگیرد. با استفاده از این دادهها، هوش مصنوعی به بیمار امکان میدهد تا با اعلام علائم خود، توسط هوش مصنوعی پرسش و پاسخهایی را دریافت کند که به تشخیص احتمالی بیماری و ارجاع به پزشک متخصص منجر شود.
خدمات پلتفرم:
- در سمت پزشک: هشدارها برای جلوگیری از تداخلات دارویی، بارداری و پیشبینی وضعیت سلامت بیمار.
- در سمت بیمار: امکان مشاهده مدارک پزشکی، نسخههای آموزشی صوتی و تصویری، نوبتگیری آنلاین و ویزیت مجازی.
ضرورت توسعه این محصول:
بررسیهای میدانی نشان دادند که ۸ درصد از ویزیتهای روزانه به دلیل مراجعه بیمار به پزشک اشتباه صورت میگیرد. از این رو، هوش مصنوعی توسعه داده شده تا بهعنوان یک پزشک عمومی مجازی نقش ارجاعدهنده را ایفا کرده و بیماران را به متخصصین مناسب هدایت کند.
مزایای محصول:
- جمعآوری دادههای بومی برای بهینهسازی تشخیصهای پزشکی.
- اتصال کامل سمت بیمار با پزشک برای ارائه اطلاعات کامل به متخصص.
چالشهای پیشرو:
با وجود پیشرفتها، این شرکت با مشکلاتی در زمینه حمایت از سوی معاونت علمی و صندوق نوآوری مواجه است. دیدگاههای سنتی نسبت به حمایت از محصولات دانشبنیان باعث شده تا هوش مصنوعی در این حوزه بهعنوان یک کالای تولیدی تلقی نشود.
مزیتهای محصول نسبت به نمونههای خارجی:
- بهرهگیری از دادههای بومی و بهکارگیری هوش مصنوعی در سطوح مختلف درمان.
- دقت و سرعت بالا در ارائه خدمات پزشکی و ارجاع به متخصصان.
دیدگاهتان را بنویسید