وبینار معماری شبکه در بیمارستانهای هوشمند
وبینار معماری شبکه در بیمارستانهای هوشمند
توضیحات وبینار
این وبینار با هدف ارائه پژوهشهای انجام شده در زمینه شناسایی معیارهای زیرساخت شبکه مراکز درمانی با رویکرد استفاده در بیمارستانهای دیجیتال و هوشمند بوده است. برای دستیبای به این هدف در ابتدا سرویسهایی که باید در مراکز درمانی ارائه شوند مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این سرویسها را در سه گروه زیر میتوان دسته بندی کرد:
- نرم افزارها و سامانه های اداري: اين نرم افزارها وظيفه ي پيشبرد امور اداري بيمارستان را برعهده دارد مانند سامانه اتوماسیون اداری، سيستم نوبت دهي و پذيرش خودکار و سیستم حسابداری متمرکز و يکپارچه. اين دسته از برنامه هاي تخصصي را کارمندان و کادر اداري بيمارستان استفاده میکنند.
- سامانه های تخصصی درمان: شامل مجموعه اي از سامانهها که به طور مستقيم در فرآيند خدمات درماني در بيمارستانها مورد استفاده قرار ميگيرد. مانند سيستم اطلاعاتي بيماران و پرونده الکترونیکی سلامت[1] ، سامانه اطلاعات آزمایشگاهی[2] ، سامانه الکترونيکي رکوردهاي سلامت[3] و سامانه آرشيو عکسبرداري[4] . اين دسته از برنامه هاي تخصصي را پزشکان و کادر درماني بيمارستان مورد استفاده قرار ميدهند.
- سامانه خدمات دیجیتالی نوین: اين سامانهها اغلب بر بستر شبکه بيسيم بيمارستان پيادهسازي ميشوند. مانند سامانه کنترل و پایش وضعیت در لحظه بیمار در منزل و بيمارستان، سیستم ردیابی پرسنل تخصصی و ایستگاههای پرستاری[5] که از جمله مواردي هستند که با استفاده فناوري اينترنت اشياء طراحي و پياده سازي ميشوند. اين دسته از برنامه هاي تخصصي را پزشکان و کادر درماني بيمارستان، بيماران و ملاقات کنندگان و همراهان بيمار مورد استفاده قرار ميدهند.
سپس الزامات داخلی که توسط هریک از سازمانهای داخلی برای مراکز درمانی تعیین شده است بررسی میشود. این الزامات شامل اسناد راهنمای ساخت بیمارستان ایمن و اسناد راهنمای سند اعتباربخشی بیمارستانها است که توسط معاونتهای مختلف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه شده است.
پس از بررسی الزامات داخلی موجود، با بررسی و الگو برداری از برخی از مدلهای بلوغ زیرساختهای فناوری اطلاعات مراکز درمانی، نیازمندیها و معیارهایی که یک مرکز درمانی برای تامین یک زیرساخت شبکه پایدار باید داشته باشد ارائه میشود..
با کشف نیازمندیها و معیارها، سعی شده تا با الگوبرداری از مدلهای بلوغ بررسی شده، معماری شبکه مناسب برای بیمارستانها طراحی و معیارهایی که در شبکه بیمارستانها بایستی رعایت شوند تعیین شود که ارائه خواهد شد.
[1] HIS (Health Information System)
[2] LIS (Laboratory Information System)
[3] EHR (Electronic Health Record)
[4] PACS (Picture Archiving and Communication System)
[5] Nurse Call
سرفصلهای وبینار
- بررسی سرویسها و نیازمندیهای زیرساخت شبکه بیمارستان هوشمند
- بررسی مدلهای جیپان و شبکه ساختار یافته اترنت در معماری شبکه داخلی بیمارستان
- بررسی ویژگی های زیرساخت شبکه در مدلهای بلوغ بینالمللی
- معرفی مدل بلوغ قابلیتهای زیرساخت موسسه ملی خدمات مراقبت سلامت انگلستان (NIMM)
- مدل بلوغ قابلیتهای شبکه اطلاعات سلامت (HIN)
- بررسی ویژگی های زیرساخت شبکه در الزامات داخل کشور برای مراکز درمانی
- استاندارد برنامه ریزی و طراحی بیمارستان ها براساس کتاب بیمارستان ایمن
- استانداردهای اعتباربخشی ملی بیمارستانهای ایران
- ارائه مدل معماری شبکه بیمارستان هوشمند
مخاطبین
- مدیران و کارشناسان واحد فناوری اطلاعات بیمارستان ها
- مدیران و کارشناسان واحد بهبود کیفیت بیمارستان ها
- مدیران و روسای بیمارستان ها
دیدگاهتان را بنویسید