مناظره جنجالی کامالا هریس و دونالد ترامپ در انتخابات 2024: اقتصاد، مهاجرت و خدمات درمانی در صدر مباحث
مناظره جنجالی کامالا هریس و دونالد ترامپ در انتخابات 2024: اقتصاد، مهاجرت و خدمات درمانی در صدر مباحث
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
در نخستین مناظره انتخاباتی سال 2024 میان کامالا هریس، نامزد دموکراتها، و دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان، موضوعات مختلفی از جمله اقتصاد، مهاجرت، خدمات درمانی و سیاست خارجی به شدت مورد بحث و جدال قرار گرفت. این مناظره که با دست دادن هر دو نامزد آغاز شد، بلافاصله به یکی از داغترین رویدادهای سیاسی در آمریکا تبدیل شد.
هریس در ابتدای صحبتهای خود به مسائل اقتصادی پرداخت و اظهار داشت که قصد دارد به خانوادههای آمریکایی که از هزینههای زندگی و اقتصاد کشور نگرانی دارند، کمک کند. وی تاکید کرد که دموکراتها به آرزوها، آرمانها و رویاهای مردم آمریکا ایمان دارند و با استفاده از سیاستهای مناسب میتوانند این مشکلات را حل کنند. هریس از پیشنهادات ترامپ در زمینه کاهش مالیات شرکتها به شدت انتقاد کرد و استدلال کرد که این سیاست نه تنها به نفع شرکتهای بزرگ خواهد بود، بلکه قشر متوسط جامعه را تحت فشار قرار خواهد داد. او تصریح کرد: «کاهش مالیات شرکتها در واقع به معنای کاهش درآمد دولت برای خدمات عمومی و افزایش نابرابری اقتصادی است.»
در پاسخ به این انتقادات، دونالد ترامپ با دفاع از سیاستهای مالیاتی خود در دوران ریاستجمهوریاش گفت: «ما با کاهش مالیات توانستیم اقتصاد آمریکا را به اوج برسانیم. این سیاستها به رشد اقتصادی کمک کرد و باعث شد تا شرکتهای بیشتری در آمریکا سرمایهگذاری کنند و شغلهای جدید ایجاد شود.» وی همچنین به برنامههای خود برای اعمال تعرفه بر کشورهای دیگری چون چین اشاره کرد و مدعی شد که دولتش توانسته بود از طریق اعمال تعرفهها میلیاردها دلار از چین دریافت کند.
موضوع مهاجرت نیز از جمله محورهای اصلی این مناظره بود. ترامپ به افزایش مهاجرت غیرقانونی به آمریکا پرداخت و تاکید کرد که «تورم ما به یک فاجعه تبدیل شده و بخش بزرگی از این مشکل به دلیل سرازیر شدن میلیونها مهاجر غیرقانونی به کشور است.» او سیاستهای دولت بایدن در مدیریت مهاجرت را ناکارآمد دانست و مدعی شد که دولت او توانسته بود با اعمال محدودیتهای شدیدتر، مهاجرت غیرقانونی را کنترل کند.
در واکنش به این اظهارات، هریس از عملکرد دولت بایدن دفاع کرد و گفت: «ما مجبور شدیم آشفتگیهای ترامپ را که در دوران ریاستجمهوریاش ایجاد شده بود، پاک کنیم. سیاستهای مهاجرتی ترامپ نه تنها به مهاجران بلکه به اقتصاد کشور نیز آسیب رساند.» وی همچنین به تلاشهای دولت بایدن برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی مهاجران قانونی اشاره کرد و تاکید کرد که آمریکا به عنوان یک ملت مهاجران، باید سیاستهای مهاجرتی انسانی و عادلانهای را دنبال کند.
یکی دیگر از محورهای مهم این مناظره، بحث درباره خدمات درمانی بود. ترامپ در این بخش از مناظره به طرح «اوباماکر» پرداخت و اظهار داشت که در صورت پیروزی در انتخابات، این قانون را با یک طرح بهتر و کمهزینهتر جایگزین خواهد کرد. او گفت: «اوباماکر امروزه چندان کارآمد نیست و ما مشغول کار بر روی یک طرح جدید هستیم که هم هزینههای مردم را کاهش دهد و هم خدمات بهتری ارائه کند.» وی همچنین تصریح کرد که تا زمان اجرای یک طرح جایگزین، اوباماکر را به بهترین شکل ممکن اجرا خواهد کرد.
در مقابل، هریس به شدت از سیاستهای ترامپ در زمینه خدمات درمانی انتقاد کرد و تاکید کرد که دموکراتها به دنبال گسترش پوشش درمانی برای تمامی آمریکاییها هستند. وی تصریح کرد: «ترامپ در دوران ریاستجمهوریاش تلاش کرد تا اوباماکر را از بین ببرد و میلیونها نفر از آمریکاییها را بدون بیمه درمانی رها کند. ما به دنبال تقویت سیستم خدمات درمانی هستیم تا همه افراد بتوانند به خدمات بهداشتی مناسب دسترسی داشته باشند.»
یکی از لحظات حساس مناظره زمانی رخ داد که ترامپ کامالا هریس را یک مارکسیست خواند و گفت: «اگر او رئیسجمهور شود، تغییراتی خواهد داد که به پایان کشور ما منجر خواهد شد. همه میدانند که او یک مارکسیست است و پدرش هم که یک استاد دانشگاه مارکسیست در اقتصاد بوده، به او این مفاهیم را به خوبی یاد داده است.» این اظهارات تند ترامپ واکنشهای گستردهای را در سالن مناظره برانگیخت و هریس بلافاصله از خود دفاع کرد و به شدت از سیاستهای ترامپ انتقاد کرد. او تاکید کرد که ترامپ در دوران ریاستجمهوریاش «بدترین نرخ بیکاری از زمان رکود بزرگ، بدترین حمله به دموکراسی ما از زمان جنگ داخلی و بدترین اپیدمی سلامت عمومی در قرن را برجای گذاشت.»
پروندههای قضایی ترامپ نیز در این مناظره مورد بحث قرار گرفت. ترامپ مدعی شد که دموکراتها از نظام قضایی به عنوان یک «سلاح» علیه او استفاده میکنند و پروندهها و اتهامات کذبی را علیه او مطرح کردهاند. هریس در پاسخ به این ادعاها، ترامپ را به سوءاستفاده از قدرت برای فرار از عدالت متهم کرد و تاکید کرد که «هیچکس بالاتر از قانون نیست، حتی رئیسجمهور.»
بحث سقط جنین نیز یکی دیگر از موضوعات مهم این مناظره بود. هریس از سیاستهای ترامپ در حمایت از ممنوعیت سقط جنین انتقاد کرد و تاکید کرد که زنان حق دارند در مورد بدن خود تصمیم بگیرند. ترامپ در پاسخ به این انتقادات گفت: «من هرگز ممنوعیت ملی سقط جنین را امضا نخواهم کرد. این مسئله به ایالات واگذار شده است و هر ایالت باید بر اساس قوانین خود تصمیم بگیرد.»
در بخش دیگری از مناظره، ترامپ به سیاست خارجی پرداخت و از سیاستهای دولت بایدن در قبال ایران و افغانستان انتقاد کرد. وی ادعا کرد که «ایران در دوران ریاستجمهوری من ورشکسته بود اما هماکنون 300 میلیارد دلار دارد چون همه تحریمهایی که من گذاشته بودم، برداشته شدند.» همچنین ترامپ نحوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را «افتضاحترین خروج نظامی تاریخ» خواند و از عملکرد دولت بایدن در این زمینه به شدت انتقاد کرد.
در پاسخ به این انتقادات، هریس از تصمیم جو بایدن برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان دفاع کرد و گفت: «چهار رئیسجمهور قبل از بایدن وعده داده بودند که نیروها را از افغانستان خارج کنند، اما بایدن این وعده را عملی کرد. این جنگ بیپایان باید پایان مییافت و مالیاتدهندگان آمریکایی نباید بیشتر از این هزینه آن را پرداخت میکردند.»
هریس همچنین به تلاشهای دولت بایدن برای برقراری آتشبس در غزه اشاره کرد و تاکید کرد که «این جنگ باید فوراً تمام شود و ما به دنبال راهحلی هستیم که به یک توافق دوکشوری منجر شود.»
در نهایت، این مناظره با اظهارنظرهای پایانی هر دو نامزد به پایان رسید. هریس تاکید کرد که «آمریکا به عقب بازنخواهد گشت» و وعده داد که به تلاشهای خود برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور ادامه خواهد داد. در مقابل، ترامپ هریس و دولت بایدن را به بیعملی متهم کرد و گفت: «آنها 3.5 سال فرصت داشتند تا مشکلات کشور را حل کنند، اما کاری نکردند. وقت آن رسیده که آمریکا را دوباره به مسیر درست بازگردانیم.»
دیدگاهتان را بنویسید