مهندسی ژنتیکی کاهوی معمولی برای افزایش مواد مغذی
مهندسی ژنتیکی کاهوی معمولی برای افزایش مواد مغذی
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
به نقل از نیواطلس، تیمی از مؤسسه تحقیقات زیستشناسی مولکولی و سلولی گیاهی (IBMCP) در اسپانیا موفق به مهندسی ژنتیکی کاهوی معمولی برای افزایش سطح مواد مغذی آن شدند. این تیم بهویژه روی افزایش سطح آنتیاکسیدانی به نام بتا-کاروتن تمرکز کرد. بدن از بتا-کاروتن برای ساخت ویتامین A استفاده میکند که برای بینایی سالم، عملکرد ایمنی و رشد سلولی حیاتی است.
بتا-کاروتن معمولاً در سبزیجاتی مانند هویج و سیبزمینی شیرین یافت میشود، اما تیم تحقیقاتی توانسته سطح آن را در کاهوی مهندسیشده تا ۳۰ برابر بیشتر از کاهوی معمولی افزایش دهد. این سطح بالای بتا-کاروتن باعث شده برگهای این کاهو به رنگ زرد درآیند و به همین دلیل به “کاهوی طلایی” معروف شود.
این فرآیند چالشهای خاص خود را داشت؛ زیرا بتا-کاروتن معمولاً در کلروپلاستهای گیاه تولید میشود. تجمع بیش از حد آن در این بخش میتواند توانایی گیاه در جذب انرژی از نور خورشید را کاهش دهد. بنابراین، محققان راهی پیدا کردند تا این آنتیاکسیدان را به قسمتهای مختلف سلولهای گیاه منتقل کنند.
مانوئل رودریگز کنسپسیون، نویسنده اصلی این مطالعه، اظهار داشت که این روش با ترکیب تکنیکهای مختلف باعث تولید و انباشت بتا-کاروتن در بخشهایی از سلول شد که بهطور طبیعی در آنجا وجود ندارد. نتایج این تحقیق در مجله Plant Journal منتشر شده است.
دیدگاهتان را بنویسید