آغاز مأموریت دلهرهآور پاکسازی سوختهای هستهای ذوبشده در نیروگاه فوکوشیما توسط رباتها
آغاز مأموریت دلهرهآور پاکسازی سوختهای هستهای ذوبشده در نیروگاه فوکوشیما توسط رباتها
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
به نقل از آسوشیتدپرس، مرحله نخست از مأموریت پاکسازی نیروگاه هستهای فوکوشیما آغاز شده است. این مأموریت که حداقل دو هفته به طول میانجامد، برای اولینبار به جمعآوری مقدار کمی از سوختهای ذوبشده در راکتورهای آسیبدیده میپردازد. انتقال یک ربات ویژه به رآکتور واحد 2 این نیروگاه، یک گام حیاتی در راستای پیشبرد فرایندی بلندمدت و چالشبرانگیز است. هدف از این عملیات، ازکارانداختن کامل نیروگاه و انتقال و امحای حجم عظیمی از سوختهای پرتوزای باقیمانده در راکتورهای آسیبدیده در اثر زلزله و سونامی مهیب سال 2011 است.
این سوختهای ذوبشده در داخل سه رآکتور باقیماندهاند و کارشناسان امید دارند با استفاده از این ربات بتوانند اطلاعات دقیقتری در خصوص وضعیت راکتورها و سوختهای موجود کسب کنند. پس از وقوع زلزله و سونامی در سال 2011، سوختهای هستهای نیروگاه فوکوشیما ذوب شدند و این رخداد منجر به از کار افتادن دستگاههای خنککننده راکتورها شد. در نتیجه، سوختهای هستهای با موادی مانند زیرکونیوم، فولاد ضدزنگ، کابلهای الکتریکی و بتن سازهای ترکیب شدند و ساختار راکتورها را به شدت تخریب کردند. این اتفاق موجب پخش شدن مواد پرتوزا و گدازههای سمی در تمامی جهات شد و به شکل چشمگیری روند پاکسازی را پیچیده کرد. به دلیل پراکندگی زبالههای هستهای در هر راکتور، شرایط هرکدام متفاوت است. بهطور کلی، برآورد میشود که حدود 880 تن سوخت ذوبشده همچنان در داخل این سه رآکتور باقیمانده باشد.
رباتی که برای این مأموریت طراحی شده است، از طریق یک لوله بلند وارد رآکتور واحد 2 میشود و توسط اپراتورهای انسانی برای پاکسازی حرکت داده میشود. این ربات مجهز به انبر، چراغ و دوربین است و میتواند با دقت بالایی زبالههای هستهای را جمعآوری کند. با این حال، به دلیل شدت بالای تشعشعات پرتوزا، ربات در هر مرحله تنها قادر به جمعآوری 3 گرم زباله هستهای است. هر مرحله از عملیات ربات دو هفته طول میکشد، چرا که روند حرکت و مانور آن بسیار پیچیده است و هرگونه اشتباه ممکن است منجر به برخورد ربات با موانع یا گیر افتادن در شکافهای رآکتور شود.
برای کاهش خطرات پرتوزا برای کارکنان حاضر در نزدیکی راکتور که وظیفه کنترل این ربات را برعهده دارند، مدت زمان روزانه عملیات ربات به دو ساعت محدود شده است. هشت تیم ششنفره بهطور متناوب ربات را کنترل میکنند و هر نوبت تنها 15 دقیقه به طول میانجامد تا از بروز آلودگی پرتوزایی برای کارکنان جلوگیری شود.
هرچند هنوز برنامهریزی دقیقی برای استفاده از این ربات در رآکتورهای 1 و 3 که شدت آلودگی در آنها بیشتر است، انجام نشده، اما کارشناسان بر این باورند که پاکسازی کامل این سه رآکتور ممکن است دستکم 30 تا 40 سال یا حتی تا یک قرن زمان ببرد.
دیدگاهتان را بنویسید