وبینار تاثیر روانشناسی صنعتی سازمانی بر بهبود جو سازمان
وبینار تاثیر روانشناسی صنعتی سازمانی بر بهبود جو سازمان
توضیحات وبینار
روانشناسی صنعتی و سازمانی به مطالعهی علمی رابطه میان انسان و دنیای کار می پردازد که در واقع کاربرد، بسط و گسترش اصول روانشناسی به به موضوعاتی است که انسان در تجارت و صنعت با آنها دست به گریبان است. باتوجه به توسعه صنعتی و اقتصادی کشور، استفاده از خدمات روانشناسی صنعتی و سازمانی از ضروریات دنیای کسب و کار محسوب می شود.
روانشناسی پرسنلی امور استخدامیروانشناسی پرسنلی بعنوان یکی از شاخههای متمایز روانشناسی صنعتی و سازمانی به دنبال آن است که با تجزیه و تحلیل فرایندهای کاری (دادههای شغل) از یک طرف و استخراج ویژگیهای مهارتی، دانشی، ارزشی و مهمتر از همه خصوصیات روانی شخصیتی (دادههای شاغل) از طرف دیگر به چارچوب و نمایی مشخص و روشن از بهگزینی و بهگماری برسد. بر اساس این تعریف هیچ شغلی با شاغل آن تعریف نمیشود به بیان دیگر، تا دادههای مربوط به شغل، به شکل دقیق از طریق تحلیل شغل، ارزشیابی شغلی و عملکرد شغلی به دست نیاید، ما هرگز نمیتوانیم شاغل مناسب آن را تعریف و تبیین کنیم.
لازم به ذکر است که در ادبیات روانشناسی پرسنلی « کار و بار» با «شغل» فرق دارد. کار و بار مجموعه فعالیتهایی است که در میدانی به نام «کار» انجام میگیرد و شغل، تلفیق مجموع فعالیتهای کاری با شخصیت فرد کارکن است. به عبارت دیگر ما به کسی شاغل میگوییم که مجموع وظایف شغلی وی با نیمرخ روانی شخصیتیاش همخوانی و تطابق داشته باشد. در حوزه روانشناسی پرسنلی و بر اساس تعریف ارائه شده، برای دستیابی به چنین هدف مهمی از دو دسته داده شغل و شاغل استفاده میشود.
وظایف عمده روانشناس صنعتی و سازمانی در حوزه مدیریت منابع انسانیدو وظیفه عمده روانشناس صنعتی و سازمانی در حوزه مدیریت منابع انسانی هر سازمان عبارتند از:
(۱) تأمین یا جایگزینی نیروی انسانی با استفاده از شیوه های علمی آزمایش و انتخاب
(۲) حفظ و نگهداری بهینه منابع انسانی موجود در سازمان
انتخاب علمی کارکنان یکی از عوامل درون سازمانی اصلی و مؤثر بر بهرهوری شناخته میشود.
در دو دهه اخیر فرایند و رویههای انتخاب کارکنان براساس روش شناختی علوم فنی طراحی میشود یکی از مزایای این رویهها آن است که کلیه الزامات سازمان استخدام کننده و همچنین انتظارات داوطلب شغل مورد نظر مورد توجه قرار میگیرد
سرفصلهای وبینار
- تعریف روانشناسی صنعتی سازمانی
- چگونگی اجرای پروژه های روانشناسی صنعتی سازمانی
- انتقال تجربه چند شرکت که از خدمات مشاوره روانشناسی صنعتی سازمانی بهره برده اند
مخاطبین
مدیران عامل
مدیران منابع انسانی
مدیران واحد های مختلف سازمان
دیدگاهتان را بنویسید