وبینار نگاهی به فیلم مستند «سوگیریِ کدگذاری شده»
وبینار نگاهی به فیلم مستند «سوگیریِ کدگذاری شده»
توضیحات وبینار
پادکست پُرز تقدیم میکند: وبینار نگاهی به فیلم مستند «سوگیریِ کدگذاری شده»
درباره این وبینار:
ماهیت فنّاوریهای نوین و مخصوصاً هوش مصنوعی و انواع استفاده از آن، دغدغه ذهنی خیلی از ماست. جدای از جذابیتهای ظاهری این پدیدههای نوظهور، سوءاستفادههای احتمالی که میشود با کمک آنها انجام داد، بسیارند. بدیهیست که هر چه جامعه ایرانی آگاهی بیشتری از سرشتِ این فنّاوریها داشته باشد، خطر کجرویهای احتمالی این تکنولوژیهای نوپا کمتر میشود. قصد اصلی این وبینار، آگاهیبخشی به مخاطب کنجکاویست که در پس فیلمی که تلاش کنشگرانِ این عرصه را به نمایش میگذارد، بتواند هر چه بیشتر به شناخت بهتری از سازوکار این فنّاوریها دست یابد.
روند این وبینار:
این وبینار یک ساعته به تحلیل و بررسی فیلم مستند Coded Bias در دو بخش تحلیل سینمایی(با مهدی صائبی) و بررسی ابعاد تکنولوژیک(با علیرضا صائبی) میپردازد. هدف از این وبینار، آشنایی بیشتر با تأثیرات نابرابری در سیستمهای هوشمند، بررسی چالشهای اخلاقی مطرحشده در فیلم و ایجاد فضایی برای بحث و تبادل نظر درباره راهحلهای ممکن است. این رویداد فرصتی است تا با نگاه دقیقتری به موضوع هوش مصنوعی و تبعیض و سوگیری، تفکر خود را نسبت به آینده فناوری، اخلاق و عدالت اجتماعی شکل دهیم.
کلیت موضوع این فیلم مستند:
Coded Bias مستندی است که به بررسی مشکل سوگیری و تبعیض در الگوریتمهای هوش مصنوعی میپردازد. فیلم با تمرکز بر کار محقق جوی بولاموینی از MIT Media Lab، نشان میدهد که چگونه فناوریهای تشخیص چهره و سایر سیستمهای هوش مصنوعی، ناعادلانه عمل کرده و بهطور خاص علیه زنان و افراد رنگینپوست تبعیض قائل میشوند. این مستند تأثیرات نادیده گرفتهشده یا کمتر دیده شده این تعصبات را آشکار میکند و بحثی جدی درباره نیاز به نظارت و مقررات دقیقتر بر فناوریهای پیشرفته را ارائه میدهد.
جلد کتاب «چشماندازهایی بر انسانگرایی دیجیتال» با ترجمه علیرضا صائبی
درباره علیرضا صائبی:
دانشآموخته کامپیوتر، پنجاه ساله، جستجوگر، بهروز، خوشفکر، دقیق، ورزشکار و یکی از کارشناسان علوم کامپیوتر در ایران است که در فضای دانشگاهی کشورمان، نامش را شنیدهاید. جزئیات بیشتر درباره پروژههایی که از سر گذرانده و تحقیقاتی که کرده را از سایتش میتوانید ببینید(Saebi.ir).
در چند سال گذشته و به دلیل علاقه شخصی و تجربیاتی که در داخل و خارج از ایران داشته و همچنین تحقیقات وسیعش در زمینه ارتباط علوم کامپیوتر و اخلاق و حقوق و جامعه و روان، در محیطهای اکادمیک شناخته شده. چند ماهیست که کتاب «چشماندازهایی بر انسانگرایی دیجیتال»، که کتاب معتبر و مهمی در دنیاست، با ترجمه او و به واسطه ارتباط مداومش با نویسندگان و ویراستاران کتاب، در ایران چاپ شده. هماکنون روی ترجمه کتاب بعدیاش و چند پروژه مرتبط با مبحث غریبِ انسانگرایی دیجیتال کار میکند.
درباره مهدی صائبی:
فیلمساز و پژوهشگر سینماست. چهل ساله شده و سیزده سال پیش، کارشناسیارشدش را در رشته سینما از دانشگاه هنر تهران گرفته. شش کتاب چاپ شده، چهار کتاب چاپ نشده و حدود 160 پذیرش از جشنوارههای مختلف دنیا برای فیلمهایی که ساخته، دارد.
نکته مهم درباره این وبینار:
این وبینار رأس ساعت 19 شروع میشود. لطفاً چند دقیقه قبل از این ساعت تشریف بیاورید.
مخاطبین
این یک وبینار عمومیست و مخاطب آن هر کسیست که علاقه به دانایی و آگاهی بیشتر از رخدادهای روز دنیای اطرافش داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید