وبینار کاربرد هوش مصنوعی در تست نرم افزار (به همراه مثال عملیاتی)
توضیحات وبینار
وبینار رایگان “کاربرد هوش مصنوعی در تست نرم افزار”
با سخنرانی مهندس دیزجی، مدرس، مشاور و فعال حوزه تست نرم افزار ایران
بیش از نیم قرن است که موضوع هوش مصنوعی به عنوان یک شاخه علمی در دانشگاه ها تدریس شده و مورد پژوهش واقع میشود. تعاریف زیادی برای هوش مصنوعی مطرح شده است، و جالب است که این تعاریف به صورت دائم به روز میشوند؛ آنچنانکه تعاریف 20 سال پیش از هوش مصنوعی با تعاریف امروزی تقریبا زمین تا آسمان متفاوت هستند.
اگر بخواهیم هوش مصنوعی را ساده و غیر آکادمیک در یک حالت متعالی تعریف کنیم، عبارتست از یک مکانیسم یادگیرنده که میتواند تقریبا در همه اموری که خرد انسانی قابلیت انجام آنرا دارد، ورود کرده، و کارهای محوله را انجام دهد. آنچنانکه نتوانید متوجه شوید که انجام دهنده آن انسان بوده است یا هوش مصنوعی. قطعا هوش مصنوعی به مرور زمان پیشرفته تر یا اصطلاحا خرد ورز تر میشود، و میتواند به مرور زمان گوی سبقت را از انسانها برباید. علاوه بر این به دلیل بهره برداری از منابع سخت افزاری و الکترونیکی، سرعت یادگیری، سرعت تفکر، و سرعت عمل آن نیز به مراتب از انسان بالاتر است.
اما آنچه در سه سال اخیر از هوش مصنوعی بروز کرده است، یک پیشرفت تصاعدی با شیب بسیار تند است، که تقریبا هوش مصنوعی را قادر به بسیاری از کارها، حتی امور هنری(مانند نقاشی) نموده است.
به سادگی میتوان متصور بود که طی چند سال آینده(که زیاد دور نیست) هوش مصنوعی در تمام اموری که انسانها با زحمت زیاد قادر به انجام آن بودند، ورود کرده و با سرعت و کیفیت به مراتب بالاتر(یا مناسب) از انسان آنها را به مقصد برساند. در مرحله اول شاید این موضوع ترسناک بنماید. چرا که همه تصور میکنند احتمالا هوش مصنوعی به زودی جای انسانها را خواهد گرفت. البته این واقعیت به زودی در مورد اموری که سابقا به انسانها واگذار میشده بروز خواهد کرد. اما از آنجاییکه هوش مصنوعی اخلاقا باید خادم انسانها باشد، این انسانها هستند که باید خواستههای خود را از هوش مصنوعی بیان کنند. چون اگر چنین موضوعی به حاشیه برود، هوش مصنوعی در همه امور به صلاحدید خود عمل خواهد کرد، و این میتواند به دلیل یک انحراف کوچک در ساختار هوش مصنوعی و خودکامگی آن، به یک فاجعه بدل شود.
بنابراین از اینجا به بعد آنچه به عنوان وظیفه فرزندان بشر تعریف میشود، شیوه ارتباط صحیح با هوش مصنوعی و هنر بیان درست خواستهها از این موجود تصنعی میباشد، تا به این ترتیب امور با کیفیت بالاتر و سرعت بیشتر توسط هوش مصنوعی به انجام برسد.
فارغ از همه مباحث باید گفت یکی از اموراتی که قطعا با استفاده از هوش مصنوعی با سرعت و کیفیت بالاتر یا مناسب نسبت به انسانها قابلیت انجام آن وجود دارد، امورات مربوط به فرآیند تست نرم افزار است، که مقرر است در این وبینار به آن بپردازیم.
به همت تیستن (جامعه مهندسین تست نرم افزار ایران) برای اولین بار در ایران این وبینار برگزار میشود.
حضور برای عموم آزاد و کاملاً رایگان است.
سرفصلهای وبینار
1. معرفی مهندس دیزجی و تیستن
2. مفهوم ساده و مبانی هوش مصنوعی
3. هوش مصنوعی و تولید Test Case
4. هوش مصنوعی در Test Data Management
5. تحول تست در آینده با استفاده از هوش مصنوعی
دیدگاهتان را بنویسید