پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی از هفته آینده/ 103 هزار شغل با مشاغل خانگی ایجاد شد
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کارهای نوین جوانان وندا به نقل از خبرگزاری فارس،محمود کریمی بیرانوند در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد اعتبارات مشاغل خانگی، اظهار داشت: اعتبارات این بخش در سال جاری نسبت به سال قبل 33 درصد رشد کرد و از 3 هزار میلیارد تومان به 4 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
وی گفت: طبق توافقی که با بانک مرکزی داشتهایم، اگر عملکرد مشاغل خانگی امسال خوب باشد و تا مهر و آبان 70 تا 80 درصد تسهیلات کل سال در حد 3 هزار میلیارد تومان جذب شود، میتوانیم اعتبارات را دو مرحلهای کنیم و اعتبارات جدید در مهرماه از بانک مرکزی بگیریم.
معاون توسعه اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سال گذشته کل اعتبارات تسهیلات تکلیفی مشاغل خانگی 3 هزار میلیارد تومان بود که در نهایت در طول سال 95 درصد جذب شد، به گونهای که 10 درصد از مشاغل ایجادی در سال گذشته مربوط به مشاغل خانگی بود، این رقم در سالهای پیش از آن 2 تا 3 درصد بود و خالص اشتغال ایجادی در سال گذشته در مشاغل خانگی 103 هزار شغل بود.
وی اظهار کرد: میزان صدور مجوزها برای مشاغل خانگی پارسال به 218 هزار مورد رسید که نسبت به سال قبل خود از رشدی معادل 202 درصد برخوردار بود.
کریمی بیرانوند در مورد سقف تسهیلات فردی در مشاغل خانگی گفت: براساس مصوبه شورای پول و اعتبار سقف تسهیلات فردی در مشاغل خانگی 150 میلیون و در مشاغل پشتیبان تا سقف 40 نفر به ازای هر نفر 100 میلیون تومان و در سقف 4 میلیارد تومان پرداخت خواهد شد.
وی نرخ تسهیلات تکلیفی مشاغل خانگی را 4 درصد عنوان کرد و گفت: این منابع از محل منابع خود بانکها و به صورت تسهیلات تکلیفی قرضالحسنه با نرخ 4 درصد خواهد بود و با تسهیلات تبصره 18 که با منابع بانکها اهرم میشود، تفاوت دارد و نرخ آن فقط 4 درصد است.
معاون توسعه اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه در برخی رشتههای مشاغل خانگی مانند مواد غذایی، استانداردها و بهداشت چگونه رعایت میشود گفت: در رشتههایی که با مواد خوراکی و بهداشت افراد سر و کار دارد، هنگام گرفتن مجوز مشاغل خانگی حتما باید تأییدیه وزارت بهداشت را هم بگیرند و بهداشت بر آنها نظارت کند.
کریمی بیرانوند در مورد اینکه مشاغل خانگی برای روستاها و مناطق محروم است گفت: الزاما در مناطق روستایی نیست در برخی مناطق شهری هم مشاغل خانگی وجود دارد، در برخی استانها در صنایع دستی پیشرو هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که چه میزان از اشتغال ایجاد شده مشاغل خانگی پایدار است و یا پوشش بیمهای افراد دارد، گفت: الزام بیمه برای مشاغل خانگی نداریم چون یک شغل به صورت خویشفرمایی در خانه و منزل ایجاد میشود و فرد باید مهارت کسب کند، اما اگر خود فرد داوطلب بود میتواند از بیمههای موجود مانند تأمین اجتماعی و سایر بیمهها استفاده کند.
معاون وزیر تعاون در مورد اینکه تسهیلات مشاغل خانگی از کی آغاز میشود، گفت: امسال یکماه و نیم زودتر از سال گذشته از 16 اردیبهشت به استانها ابلاغ کردیم و فرایند پرداخت تسهیلات تکلیفی مشاغل خانگی ظرف یکی دو هفته آینده در استانها آغاز میشود. هر سال تا بانک مرکزی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توافق میکند و به بانکها ابلاغ میشود زمان میبرد، اما امسال یکماه و نیم زودتر شروع شد.
کریمی بیرانوند تأکید کرد: 8 بانک عامل برای پرداخت تسهیلات تکلیفی مشاغل خانگی همکاری میکنند و نرخ همه این تسهیلات قرضالحسنه با کارمزد 4 درصد تعیین شده است.
دیدگاهتان را بنویسید