پیوستن 30 بانک روسیه به سیستم پرداخت بین بانکی فرامرزی چین
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کارهای نوین جوانان وندا به نقل از گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، روسیا الیوم گزارش داد که ۳۰ بانک روسی به سیستم پرداخت بین بانکی فرامرزی چین موسوم به CIPS که سیستمی معادل سیستم بانکی «سوئیفت» است، متصل شدهاند و دهها بانک اکنون منتظر تأیید درخواستهای خود برای پیوستن به سیستم پرداخت چین هستند.
بر اساس گزارش مذکور، با این اقدام تجارت بین روسیه و چین نه تنها برای شرکتهای بزرگ بلکه برای مشاغل کوچک و متوسط در روسیه آسانتر و خدمات لجستیک (دوره حمل و نقل) قابل پیش بینیتر خواهد شد.
روسیا الیوم افزود: رشد تجارت بین روسیه و چین مستلزم آن است که پرداختهای مالی به آرامی و سریع انجام شود. ویتالی مانکیویچ، رئیس اتحادیه آسیایی صنعتگران و بازرگانان روسیه حجم تجارت بین دو کشور را در چهار ماه اول سال جاری ۷۱.۱۵ میلیارد دلار اعلام کرده است.
به گفته میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه، ۷۰ درصد از مبادلات تجاری بین روسیه و چین با ارزهای ملی انجام میشود.
در ادامه گزارش آمده است: روان بودن پرداختها موضوعی ضروری در مبادلات تجاری بین المللی است، زیرا شکست عملیات پرداخت بر دوره حمل و نقل و خدمات لجستیکی تأثیر میگذارد و بر این اساس، نظام مالی چین برای همکاری روسیه و چین به ویژه در زمینههایی از جمله انرژی و ساخت و ساز ضروری است.
مانکیویچ در مورد مشکلاتی که بانکهای روسی هنگام پیوستن به سیستم چینی با آن مواجه هستند، گفت: به احتمال زیاد دو مشکل سازمانی و فنی وجود دارد، از نظر نظارتی، هر بانک باید شخصاً با طرف چینی توافق کند و با الزامات CIPS سازگار شود و از نظر فنی مستلزم نصب نرم افزار و آموزش پرسنل برای انجام مبادلات است.
پس از اعمال تحریمهای کشورهای غربی علیه روسیه به بهانه عملیات نظامی در اوکراین، مسکو تصمیم گرفت به سمت شرق گراییده و روابط خود را با شرکای آسیایی تقویت کند.
با اتصال بانکهای روسی به سیستم بانکی چین، شرکتهای دو کشور میتوانند بدون نیاز به انتقال پول از طریق بانکهای غربی، پرداختها را مستقیماً انجام دهند.
این اقدام ضربهای به سیستم بانکی غرب و در خدمت تلاش مسکو و پکن برای دور شدن از دلار و تقویت روابط تجاری و اقتصادی بین آنها شمرده میشود.
دیدگاهتان را بنویسید