کشاورزان با این فناوری بومی، زمین را از راه دور آبیاری میکنند
مرداد ۲۸, ۱۴۰۳
Posted by زینب خدابخشی
173 بازدید
از آنجا که بازار اینترنت اشیا با سرعت فزایندهای در حال رشد و توسعه است و آمارها و گزارشهای مختلفی از توسعه و رشد فناوری اینترنت اشیا منتشر شده است که همگی نشان از آینده فراگیر این فناوری را پیشبینی کردند، انتظار میرود که خدمات و محصولاتی که مستقیم با کاربر سروکار دارند، بیشترین سهم از رشد فزاینده اینترنت اشیا را به خود اختصاص دهند.
صنعت کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نیست و کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا میتواند تحولی عظیم در صنعت کشاورزی در کشور ایجاد کند.
یک شرکت دانشبنیان با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری از پکیج کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا با پروتکل لورا رونمایی کرد که با ارائه راهکارهای هوشمند و جامع، تحولی عظیم در صنعت کشاورزی هوشمند در کشور ایجاد خواهد کرد.
آریان احمدیفرد، مدیرعامل این شرکت با اشاره به رشد روزافزون بازار اینترنت اشیا بر اهمیت توسعه راهکارهای هوشمند در بخش کشاورزی تأکید کرد و افزود: در این راستا توانستهایم یک سیستم جامع و کممصرف را طراحی کنیم که قادر به جمعآوری دادههای دقیق از محیط کشاورزی و کنترل هوشمند تجهیزات است.
متاسفانه به اشتباه این باور پدید آمده است که هدف از هوشمندسازی صرفاً این است به کمک ریموتکنترل یا رایانه بتوانیم تجهیزات را کنترل کنیم. در حالی که سیستم های اتوماسیون و کنترل هوشمند علاوه بر قابلیت مذکور مزایای متعددی از لحاظ ایمنی و امنیت و همچنین بهینه سازی مصرف انرژی دارند.
وی درباره ویژگیهای این محصول گفت: با توجه به اهمیت بخش آبیاری هوشمند (سناریو محور و از راه دور)، کنترلر شیر برقی طراحی و توسعه یافته است.
جمعآوری دادههای عملی از زمینهای کشاورزی و باغها از اهمیت بالایی برخوردار است؛ از این رو فرستنده اطلاعات سنسورهای دما و رطوبت خاک و همچنین سنسور تشخیص باران در این تیم طراحی و تولید شده است.
احمدیفرد درخصوص رابط کاربری در سیستمهای IoT تصریح کرد: اپلیکیشن کشاورزی هوشمند رهاسا، شامل بخشهای مختلفی برای مشاهده دادههای سنسورها، تفکیک زمینهای کشاورزی، مدیریت شیرهای برقی است. در طراحی اپلیکیشن تلاش بر سادگی و سهولت تجربه کاربری بوده است تا بهره برداری از راهکار کشاورزی هوشمند به سادگی و با کمترین میزان آموزش امکان پذیر باشد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، در رابطه با پیچیدگی و نوآوری محصول در فناوری گفت: ارائه راهکار جامع از سنسور تا اپلیکیشن و یکپارچه سازی سیستم، پیاده سازی راهکار لورا و ارائه و مانیتورینگ لحظهای دادهها، طراحی برد ماژولار لورا که قابلیت اتصال به هر نوع سنسوری را دارد و دادههای ان را جمعآوری و به گیتوی ارسال میکند.
وی خاطرنشان کرد: مشتریان بالقوه این محصول صاحبان گلخانهها، باغداران و مالکین زمینهای کشاورزی، شرکتهای حوزه کشت و صنعت، هلدینگها و ویلاها و ساختمانهای دارای فضای سبز هستند.
دیدگاهتان را بنویسید