کشف جدید: مغز از هر خاطره چند کپی نگه میدارد!
مرداد ۳۰, ۱۴۰۳
Posted by زینب خدابخشی
154 بازدید
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
محققان کشف کردهاند که هیپوکامپ مغز چندین نسخه از یک حافظه واحد را ذخیره میکند.
به نقل از نوروساینسنیوز، خاطرات ثابت نیستند؛ آنها با گذشت زمان برای کمک به ما در پاسخ به موقعیتهای جدید سازگار میشوند. محققان کشف کردهاند که هیپوکامپ چندین نسخه از یک حافظه واحد را ذخیره میکند که هر کدام در گروههای مختلف نورونی که در مراحل مختلف توسعه مییابند، وجود دارد.این نسخهها از نظر پایداری و انعطافپذیری متفاوت هستند و بر نحوه اصلاح یا یادآوری خاطرات تأثیر میگذارند. درک این موضوع میتواند منجر به روشهای جدیدی برای درمان اختلالات مرتبط با حافظه شود.
جزئیات بیشتر تحقیق
توانایی تبدیل تجربیات به خاطرات به ما اجازه میدهد تا از گذشته بیاموزیم و از آنچه آموختهایم به عنوان الگویی برای پاسخ مناسب به موقعیتهای جدید استفاده کنیم. به همین دلیل، با تغییر دنیای اطراف ما، این مدل حافظه نمیتواند صرفاً یک بایگانی ثابت از روزهای خوب قدیمی باشد.در عوض، این فرایند باید پویا باشد، با گذشت زمان تغییر کند و خود را با شرایط جدید تطبیق دهد تا بتواند بهتر به ما در پیشبینی آینده و انتخاب بهترین مسیر عمل کمک کند.
تا پیش از این نحوه تنظیم پویاییهای یک حافظه توسط مغز یک راز بود؛ تا زمانی که چندین نسخه حافظه کشف شد.گروه تحقیقاتی پروفسور فلاویو دوناتو دانشگاه بازل سوییس، از مدلهای موش برای بررسی نحوه ذخیره خاطرات در مغز و نحوه تغییر آنها در طول زندگی استفاده میکند.تیم او اکنون نشان داده است که در هیپوکامپ، منطقهای از مغز که مسئول یادگیری از تجربه است، یک رویداد واحد در نسخههای حافظه موازی در بین حداقل سه گروه مختلف از نورونها ذخیره میشود که در مراحل مختلف رشد جنینی ظاهر میشوند.
اولین گروه از نورونها که در طول رشد ظاهر میشوند، مسئول پایداری طولانی مدت یک حافظه هستند.
در واقع، حتی اگر کپی حافظه آنها در ابتدا برای دسترسی مغز خیلی ضعیف باشد، با گذشت زمان قویتر و قویتر میشود. همچنین در انسانها، مغز ممکن است تنها مدتی پس از رمزگذاری خود به چنین حافظهای دسترسی داشته باشد.در مقابل، کپی حافظه همان رویداد که توسط نورونهای دیررس ایجاد شده است، در ابتدا بسیار قوی است اما با گذشت زمان محو میشود، بنابراین اگر به اندازه کافی منتظر بمانید، چنین کپی برای مغز غیرقابل دسترسی میشود. در قشر میانی، بین نورونهایی که در طول رشد بین دو افراط ظاهر میشوند، میتوان یک کپی پایدارتر مشاهده کرد.
تعجبآور این است که کدام کپی استفاده میشود ممکن است به این موضوع نیز مرتبط باشد که تغییر یک حافظه یا استفاده از آن برای ایجاد یک حافظه جدید چقدر آسان است.خاطراتی که برای مدت کوتاهی پس از اکتساب توسط نورونهای دیررس ذخیره میشوند را میتوان اصلاح و بازنویسی کرد.
این بدان معناست که به یاد آوردن یک موقعیت اندکی پس از وقوع آن، نورونهای دیررس را برای فعال شدن و ادغام اطلاعات فعلی در حافظه اصلی آماده میکند.برعکس، به یاد آوردن همان رویداد پس از مدت طولانی، نورونهای اولیه را برای فعال شدن مجدد برای بازیابی نسخه خود آماده میکند، اما حافظه مرتبط را نمیتوان به راحتی تغییر داد.ویلده کوییم، محقق این پروژه میگوید: «نحوه ذخیره پویای خاطرات در مغز، نشاندهنده انعطافپذیری مغز است که ظرفیت حافظه عظیم آن را تقویت میکند».
دیدگاهتان را بنویسید