کشف ریشههای ایرانی در گنجینه وایکینگها در اسکاتلند
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
ده سال پس از کشف گنجینهای بزرگ از دوره وایکینگها در جنوب اسکاتلند، کارشناسان اعلام کردهاند که بخشی از این مجموعه ارزشمند از غرب آسیا و بهویژه ایران آمده است. به گزارش گاردین، این گنجینه که یکی از مهمترین یافتههای باستانشناسی قرن در انگلستان بهشمار میرود، در سال ۲۰۱۴ توسط درک لنان، یک فلزیاب، در منطقه بالماگی اسکاتلند در شهرستان تاریخی کرکودبریتشایر کشف شد.
یکی از برجستهترین اشیاء این گنجینه، ظرف نقرهای دربدار بود که در پارچههای باستانی پیچیده شده و سطح آن ابتدا فقط از طریق اسکنهای اشعه ایکس قابل مشاهده بود. به گفته کارشناسان، این ظرف بیش از ۱۰۰۰ سال پیش از ایران به اروپا منتقل شده و نمادهای زرتشتی مانند تاجها، محرابهای آتشین، پلنگها و ببرها روی آن دیده میشود. وجود چنین تصاویری در اروپای غربی بسیار نادر است و ارتباط این ظرف با امپراتوری ساسانی، آخرین امپراتوری بزرگ ایران قبل از فتوحات اولیه مسلمانان در سال ۶۳۲ میلادی، تأیید میکند.
این گنجینه شامل بیش از ۵ کیلوگرم نقره، طلا و دیگر مواد ارزشمند بود که اهمیت تاریخی و فرهنگی فراوانی دارد و نمایانگر تبادلات فرهنگی و تجاری گسترده میان ایران و اروپای شمالی در آن دوره است. اکنون، پس از برداشتن پارچههای باستانی و تمیز کردن ظرف با استفاده از لیزر، جزئیات خیرهکننده طرحهای آن آشکار شده و گواهی از پیوندهای عمیق بین این دو منطقه دوردست از جهان در گذشتههای دور است.
دیدگاهتان را بنویسید