کشف موجودات تکسلولی جدید در دریاچه مونو درک تکامل اولیه حیات را کامل میکند
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کار های نوین جوانان وندا:
به نقل از نیواطلس، محققان موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان موفق به توسعه تراشهای شدهاند که میتواند افکار را به متن تبدیل کند. این تراشه نوآورانه دستگاهی است که با خواندن فعالیتهای مغزی، آنها را به خروجیهای دنیای واقعی مانند متن تبدیل میکند. این تراشه با اندازه بسیار کوچک، تنها ۸ میلیمتر مربع، از دو تراشه نازک تشکیل شده است. برای مقایسه، تراشه شرکت نیورالینک ایلان ماسک بزرگتر و حدود ۲۳ در ۸ میلیمتر است.
یکی از ویژگیهای برجسته این تراشه، مصرف انرژی بسیار پایین و کم تهاجمی بودن آن است. این دستگاه کاملاً یکپارچه است و قادر به پردازش دادهها در زمان واقعی میباشد. این تراشه برخلاف دستگاه نیورالینک، که نیاز به وارد کردن ۶۴ الکترود به مغز دارد و پردازش دادهها را از طریق یک برنامه خارج از مغز انجام میدهد، بسیار سادهتر و کارآمدتر است.
محسا شوران، رئیس آزمایشگاه فناوریهای عصبی یکپارچه در موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان، اظهار داشت که این تراشه میتواند فعالیتهای عصبی پیچیده را با دقت بالا و مصرف انرژی کم به متن قابل خواندن تبدیل کند. او افزود که این پیشرفت، ما را به راهحلهای عملی و قابل کاشت نزدیکتر میکند که میتواند تواناییهای ارتباطی افراد با اختلالات حرکتی شدید را به طرز قابل توجهی افزایش دهد.
این تراشه با نظارت بر فعالیت الکتریکی مغز و استفاده از مجموعه دادههای پیشین نظارت بر مغز، قادر است سیگنالهای مغزی را که هنگام تصور کشیدن یک حرف تشکیل میشوند، بخواند و آنها را به متن تبدیل کند. این فناوری جدید امیدهای زیادی برای بهبود کیفیت زندگی افراد دارای اختلالات حرکتی فراهم میکند و راه را برای توسعه ابزارهای ارتباطی پیشرفتهتر هموار میسازد .
دیدگاهتان را بنویسید