6 دلیل مهم برای داشتن طرح کسب و کار

بیزینس پلن

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کارهای نوین جوانان وندا:

چرا داشتن یک طرح توجیهی می تواند باعث موفقیت کسب و کارها شود؟!

به نقل از میدون؛داشتن یک طرح توجیهی (یا برنامه توجیهی) بسیار مهم است؛ آنقدر مهم که شاید بتوان آن را اولین و موثرترین قدم برای ورود به دنیای کارآفرینی و راه اندازی یک کسب و کار دانست. چرا؟ با مطالعه هفت مورد ذیل، پاسخ سوالتان را خواهید یافت.

  1. اگر به دنبال وام یا سرمایه گذاری هستید؛ حتما طرح توجهیی داشته باشید

اگر برای راه اندازی و یا پیشرفت کسب و کارتان از یک بانک، یک سرمایه گذار فرشته! و یا یک سرمایه گذار خطرپذیر تقاضای تأمین بودجه دارید، ضروری است که طرح توجیهی تان را به آنها ارائه دهید؛ زیرا آنها می خواهند بدانند شما بعنوان صاحب کسب و کار، چه میزان برروی مسیر پیش روی کسب و کار خود مسلطید.

باید بگویم برای این کار نیازی به نوشتن یک سند 200 صفحه ای نیست، شما تنها به سندی نیاز دارید که با تحویل آن به بانکدار یا سرمایه گذار، نشان دهید که در بازار برای کالا یا خدمات تولیدی تان تقاضا وجود دارد و قطعا صورت های مالی و پیش بینی های مالی محقق خواهد شد.

برنامه کسب و کار باید تمام جوانب مدل کسب و کار شما را بصورت ساده اما دقیق بیان کند؛ مثلا استفاده از تصویر و نمودار که هم با بیشترین سرعت مهمترین اطلاعات را در اختیار خواننده قرار می دهد و هم دقیق ترین نکات را به ساده ترین شکل ممکن منتقل می کند.

  1. طرح کسب و کار آمده تا شما 30 درصد سریعتر رشد کنید

نوشتن یک برنامه توجیهی کسب و کار به معنای تهیه سندی نیست که آینده شرکت شما را بطور دقیق پیش بینی کند بلکه قصد دارد مسیر کار را مشخص تر کند. بطور ناخودآگاه، نوشتن برنامه و مرور منظم آن، به شما کمک می کند تا به درک بهتری از اهدافتان برسید و بفهمید که برای رسیدن به موفقیت باید چه کنید.

مطالعات ثابت کردند شرکت هایی که بطور منظم روند اقدامات و برنامه کسب و کار خود را آنالیز می کنند، 30 درصد سریعتر از رقبا رشد می کنند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که فراتر از رشد سریعتر، این شرکت ها به دلیل داشتن نقشه راه (برنامه ریزی) عملکرد بهتر و بهره ورتری دارند و احتمال اینکه به یکی از آمارهای اسف بار کسب و کارهای شکست خورده اضافه شوند و یا با بحران های جریان نقدی نزولی را تجربه کنند، بسیار بسیار پایین است.

  1. اطمینان درمورد هزینه های بزرگ، مزیت دیگر داشتن طرح توجیهی کسب و کار

زمانی که یک کسب و کار بزرگ می شود و رشد می کند، مشکلات و چالش هایش هم بزرگتر می شوند؛ مثل استخدام کارمندان جدید، محدودیت فضای فیزیکی و یا میزان خرید عمده. اینها تصمیمات مهم هزینه ای هستند که انتخاب استراتژی در آنها، با وجود یک طرح کسب و کار و مرور منظم آن، آسانتر و بهتر خواهد شد.

از طرف دیگر، تصمیمات عمده هزینه ها وابسته به درک و نظارت شما بر جریان نقدی کسب و کارتان است. برنامه توجیهی کسب و کار کمک می کند تا بتوانید این جریان وجه را به آسانی و با دقت تنظیم کنید. البته این تمام ماجرا نیست؛ تنظیم و مرور منظم صورت جریان نقدی به شما کمک می کند تا چالش های احتمالی جریان وجوه نقد کار خود را زودتر ببینید و بنابراین بتوانید برای جلوگیری از بحران پول نقد، اقدامات لازم را، سریعتر و موثرتر دنبال کنید.

  1. داشتن یک برنامه توجیهی کسب و کار خطر شما را به حداقل می رساند

هنگامی که یک کارآفرینان، در آغاز مسیر راه اندازی کسب و کار قرار می گیرد، از موارد زیادی بی اطلاع است (مشتریان، رقابت و حتی عملیات و چگونگی اقدام) ایجاد طرح کسب و کار و بازبینی منظم آن، راهی عالی برای کشف نقاط ضعف، نقص ها، شکاف ها و پیش فرض هاست.

  1. برنامه کسب و کار یک پایه محکمی برای برنامه ریزی استراتژیک و اولویت بندی اهداف است

طرح توجیهی ابزاری کارآمد برای اطلاع از چگونگی متناسب سازی اهداف فروش و درآمد با بودجه و هزینه هاست. ایجاد ارتباط مشخص بین آنچه در آن سرمایه گذاری می كنید و نتیجه ای كه از آن انتظار دارید، به شما كمك می كند تا آمادگی خود را برای رسیدن به موفقیت بسنجید.

  1. برنامه توجیهی به کارآفرین کمک می کند تا اهداف و نقاط عطف قابل دستیابی را تعیین کند

یک طرح کسب و کار خوب، اهداف و نقاط عطف را با فرمول SMART مشخص می کند. اهداف SMART عبارتند از:

  • Specific  (مشخص بودن)
  • Measurable (قابل اندازه گیری)
  • Achievable (دست یافتنی)
  • Relevant (مرتبط بودن)
  • Time-based (زمان بندی شده)

اگر شما بعنوان یک صاحب کسب و کار، اهداف و نقاط عطفی را برای شرکت و تیم خود تعیین کنید که مطابق با استراتژی ارائه شده در برنامه تجاری تان نباشد، هماهنگ کردن تیم برای رسیدن به آنها بسیار سخت خواهد شد. نکته دیگر آنکه بهتر است از طرح کسب و کار خود برای تعیین نقاط عطف سطح بالا استفاده کنید. سپس از این نقاط عطف برای ایجاد اهداف معنی دار استفاده کنید و استراتژی های فروش و بازاریابی خود را راهبری کنید.

در پایان باید تاکید کنم که برای رسیدن به موفقیت، تسلط کارآفرین بسیار تعیین کننده است؛ تسلط بر اهداف، چالش ها، نقاط ضعف…. و این طرح توجیهی است که می تواند به ایجاد و یا بهبود این تسلط کمک کند. البته نوشتن طرح توجیهی، کار هرکسی نیست چراکه به تخصص خاصی نیاز دارد؛ کارشناس تنظیم کننده طرح باید از دقت و دانش مطلوبی برخوردار باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *