12 گام تا یک استارت آپ موفق در حوزه آموزش مجازی (بخش سوم)

استارتاپ3

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کارهای نوین جوانان وندا:

در این بخش، دو گام دیگر (برنامه دستورالعمل های آموزشی و استوری برند) برای رسیدن به موفقیت یک کسب و کار آموزش مجازی را بررسی و تحلیل می کنیم.

در پروسه بررسی کلیدی ترین گام ها برای رسیدن به موفقیت در راه اندازی یک استارت آپ در زمینه حوزه آموزش مجازی، در دو بخش گذشته چهار گام نیازسنجی، شناخت مخطب، آنالیز محتوا و تعیین اهداف آموزشی را بررسی کردیم.  پیشنهاد می کنم قبل از مطالعه این بخش، حتما دو بخش قبلی(در خبر های قبلی وندا موجود می باشد) را مطالعه کنید چون می خواهم بدون مقدمه و فوت وقت، سراغ بررسی گام پنجم و ششم یعنی برنامه ریزی و استوری بند بروم.

گام پنجم: تعریف برنامه برای دستورالعمل های آموزشی

در این مرحله، باید سعی کنید به یک تصمیم خوب برای دستورالعمل و نحوه آموزش دوره هایتان برسید؛ تدوین یک راهبرد آموزشی می تواند در این راه کمک کننده باشد. راهبرد یا استراتژی، برنامه ای است که از طریق آن فراگیران در تعامل با دوره آموزشی قرار می گیرند، راهبردهای مختلفی برای این کار بکار گرفته می شود که هرکدام دارای نتایج متغییری هستند؛ مثل سبک داستان گویی، آموزش اکتشافی و یا آموزش موقعیتی؛ اما نکته طلایی آن است که درزمان فکر کردن به چگونگی تدوین استراتژی، حتما باید این موارد را به خاطر داشته باشید:

  1. نوع محتوا: چگونه می شود انواع مختلف محتوا را آموزش داد؟ برای مثال چگونگی آموزش مهارت های شخصی یا محتواهای حاوی دستورالعمل؟‌
  2. تاثیر: چگونه می توانیم نحوه آموزش را برای فراگیران معنی دار کنیم؟
  3. اهداف: چگونه مطمئن شویم که فراگیران دوره آموزشی ما بر مطالب مسلط شده اند؟‌

شاید کمی گیج شده باشید و درک این موضوع برایتان راحت نباشد، اجازه دهید برای درک بهتر این گام، تعدادی دستورالعمل آموزشی (یا راهبرد آموزشی) را معرفی کنم:

استراتژی آموزشی یا همان برنامه و دستورالعمل آموزشی، به فراگیران کمک می کند تا در سطح مطلوبی آموزش ببیند و بتوانند تسلط کافی برروی مطالب یا مواد آموزشی پیدا کنند. برخی استراتژی های شناخته شده در این مسیر:

  1. شناسایی تفاوت ها و شباهت ها: اینکه مفاهیم و مطالب آموزشی در گروه هایی که شباهت بیشتری دارند و یا در گروه هایی که متفاوت از هم هستند تقسیم شود، به فراگیران کمک خواهد کرد مسائل پیچیده را بهتر درک کنند و تحلیل درستی روی آنها داشته باشند.
  2. خلاصه نویسی و نوت برداری: استفاده از این استراتژی به فراگیران کمک می کند تا مفاهیم اصلی و اساسی را بهتر درک کنند و در موقعیت های مورد نیاز از آنها به نحو مناسبی استفاده کنند.
  3. دادن تکالیف یا تمرینات:‌ تمرین، پشتوانه یادگیری است. هرچند دادن تمرین یا تکالیف به فراگیران به فرآیند یادگیری آنها کمک شایانی می کند اما به خاطر داشته باشید که تمرینات یا تکالیف باید دارای هدف باشند…

گام ششم:‌ استوری برند کردن (Storybrand) محتواها

استوری برند یا همان داستان برند، یک طرح کلی بصری است که نحوه قرارگیری تصاویر، متن و سایر عناصر آموزشی روی صفحه را نشان می دهد. ایجاد استوری برند کمک می کند تا ببینیم آیا عناصر آموزشی سازگار در کنار هم به خوبی قرار گرفتند یا خیر؟

بخاطر داشته باشید قبل از اینکه وارد مرحله طراحی استوری برند شوید، حتما محتواهایتان را تایید کنید؛ محتواهایی که ضعیف یا نامرتبط هستند، نباید در طراحی مورد استفاده قرار بگیرند.

  • اولین عنصر یک استوری برند، شخصیت است. هر استوری برند دارای یک شخصیت است؛ این شخصیت در مبحث راه اندازی استارت آپ در حوزه آموزش مجازی، می شود همان فراگیران که دنبال هدف خاصی هستند.
  • دومین عنصر طرح مسئله است. مسئله در اینجا یعنی همان نیاز آموزشی…
  • سومین عنصر راهنما است؛ یعنی شخصیت داستان که دارای نیاز مشخصی است، توسط راهنما ملاقات می شود و این راهنما یک برنامه مدون را به او ارائه می هد تا توانسته باشد او را در زمینه انجام فعالیت هایی خاص، راهنمایی کند؛ فعالیت هایی که به موفقیت شخصیت داستان ختم خواهد شد و او را از شکست دور می کنند.

مهمترین نکته ای که باید در استوری برند کسب و کار توجه کنید، شفاف و واضح بودن است؛ سعی کنید برای همه قابل فهم باشد تا بتوانید سهم بیشتری از مخاطب و فراگیر را جذب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *