12 گام تا یک استارت آپ موفق در حوزه آموزش مجازی 

استارت اپ 1

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه کسب و کارهای نوین جوانان وندا:

کرونا، آموزش از راه دور، اینترنت، راه اندازی استارت آپ، آموزش الکترونیک، آموزش مجازی و… اینها کلماتی هستند که این روزها بیش از هر زمان دیگری می شنویم. در این نوشته قصد دارم با ایجاد پیوندی بین این کلمات و با ارائه دوازده گام کلیدی، شما را برای کارآفرینی در این حوزه راهنمایی کنم.

صنعت آموزش الکترونیکی (E-learning industry) در سال گذشته با بیش از 103 میلیارد دلار ارزش جهانی و نرخ رشد 11.23 درصدی در سال، سریع الرشدترین بخش در حوزه آموزش بوده است؛ اما حقیقت آن است که با کرونا یا بی کرونا، آموزش الکترونیکی یا مجازی در مقایسه با روش های سنتی آموزش، همواره دارای مزیت های بیشتری بوده است؛ امکان یادگیری در هر مکان و زمان و همچنین دسترسی به اطلاعات و داده های بین المللی. این ویروس چند نانومتری باعث شده تا این موارد بیش از پیش به چشم آید و تقاضا برای این نوع آموزش و بسترهای مجازی در اوج خود قرار گیرد؛ حال سئوال اینجاست که چگونه می توان یک کسب و کار یا استارت آپ خوب و موفق در این حوزه راه اندازی کرد؟!

من در اینجا به 12 گام طلایی اشاره می کنم که می تواند به خوبی یک کارآفرین علاقمند به حوزه آموزش الکترونیکی و راه اندازی کسب و کار در آن را راهنمایی کند:  

  1. نیاز سنجی؛ کسب و کار خود رو با “چرا” آغاز کنید.
  2. مخاطبتان را بشناسید.
  3. آنالیز محتوا؛ محتواهای مناسب را برای افراد مناسب تولید کنید.
  4. اهداف آموزشی تعیین کنید.
  5. برنامه ای برای دستورالعمل های آموزشی تعریف کنید.
  6. محتواهاتان را استوری برند (Storybrand) کنید.
  7. تکنولوژی آموزشی را مشخص کنید.
  8. نمونه اولیه دوره ها را تولید کنید.
  9. دوره های آموزشی نهایی را طراحی کنید.
  10. بازخورد بگیرید.
  11. دوره های آموزشی را با روش های مناسب تبلیغ کنید.
  12. دوره های آموزشی را ارزیابی کنید.

گام اول: نیاز سنجی؛ آغاز کار با “چرا”

به خاطر داشته باشید که اگر یک کسب و کار را صرفا با این فرض که افراد زیادی درحال انجام آن هستند و موفق نیز شروع کنید، یک گام خیلی خوب به سوی یک شکست خوب و بزرگ برداشتید!! شما باید این فرض را کنار بگذارید و با این سوال شروع کنید: چرا مخاطبان من به آموزش های من نیاز دارند و حاضر خواهند برایش پول پرداخت کنند؟ برای رسیدن به جواب این سوال، شما نیاز به “نیاز سنجی” خواهید داشت.

نیاز سنجی، مدل ها و روش های مختلفی دارد؛ یک مصاحبه و پرس جو ساده یا یک جمع آوری گسترده داده و تحلیل های کمی… ولی آن چیزی مهم و کلیدی است، آنالیز داده هاست؛ نتایج حاصل از نیاز سنجی برای شما یک برنامه و نقشه راه خواهد بود تا با تکیه بر آنها، طرح اصلی کسب و کار را پایه ریزی کنید.

پس از اینکه نیاز سنجی انجام شد، شما به نیاز و تقاضای واقعی مخاطبانتان دست یافتید. درواقع اگر نیاز سنجی به درستی و با روش های درست انجام شود، نه تنها اطلاعات درستی از نیاز مخاطب را در اختیارتان خواهد گذاشت بلکه خلاء های موجود در بازارهای هدف را روشن می کند و اینگونه درصد موفقیت کار شما نیز بالاتر خواهد رفت.

به خاطر داشته باشید که قبل از هر کاری، باید برای این سوالات پاسخ مناسبی پیدا کنید:

  • دوره های آموزش الکترونیکی شما چه مشکل یا چالش هایی را حل خواهد کرد؟
  • با این آموزش ها به چه اهدافی خواهیم رسید؟ برآیند کار چه چیزهایی خواهد بود؟
  • این دوره ها چه کمکی به مشتریان شما برای رسیدن به اهدافشان خواهد کرد؟

گام دوم: شناخت مخاطب

اینکه یک دوره آموزشی تمام و کمال را برای ارائه به گروهی از مخاطبان طراحی کنید و دراختیار آنها قرار دهید؛ دقیقا روشی ناکارآمد است که نتیجه عدم شناخت درست مخاطب است؛ این نوع از دوره ها معمولا توانایی های فنی مخاطبان، دانش و سطح علمی فعلی آنها و اینکه آنها چگونه از دانش شما استفاده خواهند کرد را نادیده می گیرند…

در بخش دوم این یادداشت، علاوه بر ادامه گام “شناخت مخاطب”، سه یا چهار مورد دیگر از این دوازده گام کلیدی که راه را برای رسیدن به موفقیت در استارت آپ های حوزه آموزش مجازی روشن می کنند، بررسی خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *